JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Administrativ chef

Arbetsbeskrivning

Som administrativ chef har du direkt under lagmannen det övergripande ansvaret för administrativa och ekonomiska frågor på tingsrätten och du ansvarar för att leda och utveckla de medarbetare som du är chef för. Vidare har du en central roll i arbetet med att utveckla och effektivisera verksamheten.

Du är, i vart fall inledningsvis, chef över domstolshandläggarna på tingsrättens båda målenheter, totalt cirka 15 medarbetare, och över enheten för administration och service med totalt cirka 8 medarbetare. På enheten för administration och service hanteras frågor rörande bl.a. personal, ekonomi, lokaler, lokalvård, säkerhet, IT, arkiv, upphandling, reception och vaktmästeri.

I ditt ansvarsområde ingår i huvudsak följande.

– personaladministrativa frågor såsom personalplanering, lönerevisioner, arbetsmiljö, medarbetarutveckling och rekrytering

– ekonomiska frågor, vilket innefattar bl.a. budgetering, uppföljningar och prognoser

– intern styrning och kontroll inklusive riskanalyser

– verksamhetsuppföljning och verksamhetsutveckling

– framtagande, utveckling och uppföljning av styrande dokument inklusive verksamhetsplan

– intern och extern information

Upphandlingar, andra avtalsfrågor, lokal- och säkerhetsfrågor, arkiv, IT, m.m. ingår också i tjänsten.

Som administrativ chef ingår du i tingsrättens ledningsgrupp.

Lagmannen vid tingsätten är chef även för Hyres- och arrendenämnden i Linköping. Tingsrättens medarbetare sköter en stor del av administrationen vid hyres- och arrendenämnden.


Kvalifikationer

Du som söker har relevant högskoleutbildning, gärna inom ekonomi eller juridik. Du har goda ledaregenskaper och flerårig erfarenhet av administrativt arbete, gärna från statlig verksamhet och gärna i en ledande befattning som innefattar personal- och budgetansvar.

Erfarenhet av arbete i domstol är meriterade. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med statliga arbetsgivarfrågor. Är du jurist är det en merit om du är eller har varit ordinarie domare.

Du är bra på att planera och organisera och du är noggrann och ordningsam. Du arbetar effektivt och är drivande. Det är viktigt att du är prestigelös och att du har förmågan att lyssna och kommunicera på ett respektfullt och tydligt sätt. Vidare ska du ha ett genuint intresse för att utveckla verksamheten vid tingsrätten och hyres- och arrendenämnden.

Du bör ha goda kunskaper om statlig ekonomiadministration, resultatstyrning och om de lagar och avtal som gäller för personalen och verksamheten vid tingsrätten och nämnderna. Du ska också ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du ska ha förmåga att motivera och utveckla medarbetarna med fokus på att verksamheten ska nå uppställda mål, bedrivas effektivitet och med hög kvalitet. Chefskapet ställer stora krav eftersom det omfattar medarbetare med olika arbetsuppgifter inom olika områden. Eftersom tjänsten innefattar flera olika ansvarsområden måste du också kunna hantera flera uppgifter samtidigt och kunna både prioritera och delegera. Anställningen innebär stora krav vad gäller ansvarskänsla, helhetssyn, integritet och omdöme.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-12
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/219

Ansök via epost till:
linkopings.tingsratt@dom.se

Kontakt

Anita Wickström
Lagman
013-25 10 20

Lena Magnell
Administrativ chef Norrköpings tingsrätt
011-24 35 50

Christer Grönevall
Hyresråd, Jusek
013-25 10 90

Annica Holmlund
Domstolshandläggare, ST domstol
013-25 10 74


Övrigt

Linköpings tingsrätt tillämpar sex månaders provanställning.

Ansök via e-post till:

linkopings.tingsratt@dom

eller via post till:

Linköpings tingsrätt

Box 365

581 03 Linköping

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Linköpings tingsrätt

Linköpings tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med cirka 55 medarbetare, varav sju rådmän och fyra tingsfiskaler. Verksamheten är organiserad i tre enheter: två målenheter och en enhet för administration och service. Hyres- och arrendenämnden har fem medarbetare, varav två hyresråd.

Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet och snabb handläggning. Tingsrätten och nämnderna uppfyller regeringens verksamhetsmål fullt ut.

Tingsrätten och nämnderna är belägna på Garnisonsområdet i Linköping i en byggnad med ljusa och ändamålsenliga lokaler.

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en modern domstol belägen i en kommun med universitet, statliga verk, universitetssjukhus, industri och handel. Regionen är inne i en expansiv fas. Det är nära till naturen och det finns mycket goda möjligheter till friluftsliv. Kommunikationerna är goda och det tar 1 timma 40 minuter med tåg från Linköping till Stockholm.