JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Administrativ direktör vid Stockholms tingsrätt

Arbetsuppgifter

Den administrativa direktören ansvarar för verksamheten inom den administrativa avdelningen. I det ansvaret ligger att utifrån en tillitsbaserad styrning och med ett långsiktigt perspektiv tillsammans med medarbetarna planera, leda och utveckla de många olika verksamheterna inom den administrativa avdelningen. En viktig del i det arbetet är samordning mellan olika administrativa områden och med verksamheten på de dömande avdelningarna med inriktning mot en god service till allmänheten.

Administrativa direktören förväntas också driva administrativa frågor i samverkan med domstolarna i Stockholmsregionen, med Domstolsverket och med andra domstolar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren och kommunikativ ledare. Du bör vara jurist, gärna med domarbakgrund, eller på annat sätt ha förvärvat erfarenheter som ger dig goda insikter om de förutsättningar som gäller för styrning av en stor domstol. Du ska ha kvalificerad erfarenhet av att planera, leda och utveckla administrativ verksamhet. Erfarenheter från kvalificerat ledningsarbete i rättsväsendet är en merit.

Du ska ha mycket goda chefs- och ledaregenskaper. Du ska utifrån en helhetssyn också ha en mycket god förmåga att planera och följa upp avdelningens arbete samt leda, motivera och utveckla dina medarbetare. Du ska tycka om att ta initiativ och utveckla en verksamhet som är flexibel och som kan anpassas till variationer i domstolens målinströmning och personalbehov. Arbetet kräver både integritet och en mycket god samarbetsförmåga och intresse för att i ledningsgrupp eller annat sammanhang utveckla domstolens verksamhet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-27
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2018/0499 Doss 24
Ansök här


Kontakt

Ingela Johansson
Rekryteringskonsult Poolia
08-555 659 37
0722-343150
ingela.johansson@poolia.se

Gudrun Antemar
Lagman
08-561 650 00
gudrun.antemar@dom.se

Hanna Jönarp, Saco-S Domstol
0701-040033
hanna.jonarp_Saco-S@dom.se

Anette Skalmark, ST Sveriges Domstolar
08-561 654 37

Joakim Kjellén, SEKO
08-561 653 54
Joakim.Kjellen@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med omkring 300 medarbetare. Domstolen leds av lagmannen och är indelad i fem dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. På de dömande avdelningarna arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. En av de dömande avdelningarna är Patent- och marknadsdomstolen och de andra fyra avdelningarna är allmänna avdelningar som handlägger tvistemål, familjemål och brottmål. Målen är inte sällan både omfattande och uppmärksammade.

Den administrativa avdelningen leds av den administrativa direktören. Avdelningen har cirka 60 medarbetare. Inom avdelningen hanteras ekonomi, budget, HR, säkerhet och service, IT, registrering och arkiv. Avdelningen är indelad i tre enheter, enheten för registrering och arkiv, enheten för säkerhet och service och enheten för central administration. Den administrativa direktören ingår tillsammans med chefsrådmännen i lagmannens ledningsgrupp.

Stockholms tingsrätt arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Utvecklingen av domstolen tar vara på medarbetarnas kompetens och erbjuder möjligheter för medarbetarna att engagera sig och utveckla sina kunskaper i olika frågor. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.