JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Administratörer till Förvaltningsrätten i Stockholm

Arbetsbeskrivning

På domstolen tjänstgör ca 630 nämndemän. Vid en stor del av våra muntliga förhandlingar och föredragningar deltar det, tillsammans med en juristdomare, tre nämndemän vid avgörandena.

Hanteringen av nämndemän sker i ett speciellt system och som administratör ingår du i det team som sköter denna hantering. I arbetet ingår bl.a. schemaläggning och bokning av nämndemän, telefon- och mailkontakt med såväl nämndemän som med domstolens medarbetare samt kopiering och utskick av handlingar inför föredragningar och muntliga förhandlingar.


Kvalifikationer

Du ska ha gymnasieutbildning och erfarenhet av administrativt arbete samt service.

Det är meriterande om du har arbetat i en liknande funktion eller har erfarenhet av arbete på en domstol.

För att prestera bra och trivas i rollen som administratör krävs det att du är noggrann, strukturerad och är lösningsinriktad. Det är viktigt att du har en hög arbetskapacitet då arbetet tidvis kräver högt tempo. Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du är flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga. Vi ser även att du kan kommunicera på ett tydligt sätt samt har en utvecklad känsla för service.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidareanställning - med 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse.

Antal platser: 3
Lön: Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-07-23
Arbetsgivarens referensnummer: FST 2017/152
Ansök här


Kontakt

Karin Dahlin
Chefsrådman samt kanslienhetschef avdelning 2
08-561 688 37

Åsa Steiner
Kanslienhetschef avdelning 3
08-561 683 35

Amanda Elfström, Saco-S
Föredragande
08-561 683 04


Övrigt


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Stockholm

Förvaltningsrätten i Stockholm är landets största domstol. Domstolen har omkring 500 anställda och handlägger ungefär 500 olika måltyper. Stora målgrupper är migrationsmål, biståndsmål, socialförsäkringsmål, skattemål och mål om offentlig upphandling. Domstolen har en viktig samhällsuppgift att se till att medborgarna får en rättssäker och effektiv prövning av myndighetsbeslut. Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Domstolen verkar för en god kompetensutveckling för alla medarbetare. Verksamheten präglas av professionalism, ansvar och respekt. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.