JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Alingsås tingsrätt söker ny medarbetare med teknisk inriktning

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara en nyckelperson på tingsrätten som ska sköta löpande tekniska serviceuppgifter, daglig intern support i olika tekniska frågor, datasystem så som Windows 10 och specifika domstolsprogram, utrustning för ljud- och bildupptagning, videoförhör, lås, larm, övrig teknik, registratorsbrevlåda och arkiv. Eftersom tingsrätten är en tämligen liten domstol, drygt 25 personer, kommer du utöver de ovan nämnda arbetsuppgifterna att tilldelas arbetsuppgifter såväl från den administrativa avdelningen som tingsrättens målavdelning. Det kan även bli aktuellt med vissa vaktmästar-, säkerhets- och ordningsvaktsuppgifter. Ditt arbete blir omväxlande och kommer att innebära många kontakter internt men också med andra myndigheter och allmänhet, vilket ställer höga krav på servicekänsla.


Kvalifikationer

Du som söker ska ha avslutad gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som tingsrätten bedömer likvärdig. Utöver dina goda tekniska kunskaper samt IT intresse krävs att du har goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. Vi ser gärna att du har vana av administrativt arbete.

Om du inte redan innehar ett ordningsvaktsförordnande ska du ha det som krävs för att genomgå ordningsvaktsutbildning enligt polisens kravspecifikation och genomgå utbildningen med godkänt resultat. Arbetet kräver gott omdöme, ansvars- och servicekänsla samt stor noggrannhet. Du är också pålitlig, flexibel och kan prioritera i ditt arbete. Du ska ha lätt för att samarbeta och kunna hålla många bollar i luften. Har du tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med relevanta IT-, teknik- och säkerhetsfrågor kan detta komma att bedömas meriterande men absolut störst vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ev. arbetsprov kan komma att tillämpas.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personal när det gäller ålder, kön och etnisk bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-09-01
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse, provanställning kan bli aktuellt.
Tidsbegränsad till: 2018-02-28
Vikariat, med möjlighet till tillsvidareanställning.

Antal platser: 1
1 tjänst

Lön: Tingsrätten tillämpar individuell lönesättning. Ange därför löneanspråk i ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-06
Arbetsgivarens referensnummer: TAL P 2017/22
Ansök här


Kontakt

Jill Oscarsson
Chefsadministratör
0322-793 42

Pernilla Ohlsson, ST
Domstolshandläggare
0322-793 44


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Alingsås tingsrätt

Alingsås tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser. Till tingsrättens domsaga hör Alingsås, Lerum, Ale, Herrljunga och Vårgårda kommuner.

Alingsås tingsrätt strävar efter att vara en modern domstol som ska kunna möta medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, service och tillgänglighet. Vid tingsrätten, som präglas av en familjär atmosfär, arbetar drygt 25 personer. Den dömande verksamheten är rotelbaserad och uppdelade i två team. Tingsrätten har en väl utbyggd beredningsorganisation med delegation till domstolshandläggarna. Tingsrätten har ett gott balansläge. Tingsrätten är belägen i ett äldre charmigt tingshus i ett trivsamt villaområde. Tingshuset har genomgått en stor om- och tillbyggnation som stod klar under våren 2016. Tingsrätten är nu en mycket modern domstol. Alingsås har utmärkta pendlingsmöjligheter från Göteborg och är belägen på gångavstånd från järnvägsstationen i Alingsås.