JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Analytiker med intresse för system och stora datamängder

Arbetsbeskrivning

Du kommer få en viktig roll i att tillsammans med kollegor utveckla, sammanställa och kommunicera genomförda analyser:

• till stöd för controllers nedbrutna analys för olika delar av verksamheten

• till stöd för övergripande analyser av mål- och verksamhetsstatistik i samarbete med andra myndigheter eller på uppdrag av regeringen

• till underlag för återkommande publikationer såsom budgetunderlag och årsredovisning

• till stöd för ad-hoc uttag av statistik på uppdrag av olika intressenter

Du kommer bidra i arbetet med uppbyggnad av nytt BI-system genom din förståelse för samband, hur delarna påverkar helheten och möjligheterna till en väl sammanhållen informationsmodell.

Du kommer att bidra med underlag för beräkningar av olika ingående delar i resursfördelningsmodell för fördelning av budgetmedel till olika delar av verksamheten och bidra till vidareutveckling av denna modell.


Kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning, företrädesvis inom systemvetenskap, ekonomi eller statistik och har gärna några års erfarenhet av liknande arbete.

Det är meriterande att du har vana från hantering av stora datamängder och en förmåga att överblicka, sammanfatta och kommunicera väl avvägda och konkreta slutsatser.

Vi ser också gärna att du har arbetat med informationsmodeller och analyssamband, som grund för analysverktyg och BI och har god förståelse för hur olika datakällor kan samverka för att skapa förutsättningar för analys.

Det är viktigt att du är en god kommunikatör och kan sammanfatta genomförda analyser på ett konkret sätt i både ord och bild.

Har du ett samhälls- och verksamhetsintresse och är intresserad av att kontinuerligt söka information kommer det underlätta arbetet med att utveckla analyser i ett bredare perspektiv.

För att lyckas i denna tjänst krävs att du är analytisk, kvalitetsmedveten, strukturerad och självgående. Du har en hög servicekänsla och trivs med att arbeta i grupp.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillsvidare anställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-20
Arbetsgivarens referensnummer: 1688-2017
Ansök här


Kontakt

Lena Carlsson Tell
Enhetschef
036-15 53 00

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036- 15 53 63


Övrigt

Placeringsort är Jönköping.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Tjänsten är placerad på enheten för analys och finansiering, som är en av fyra enheter inom Ekonomiavdelningen. Enheten ansvarar för budgetering, prognoser samt uppföljning och analys av Sveriges Domstolars verksamhet och ekonomi. Enheten har 17 medarbetare. En grupp controllers arbetar konsultativt för att stödja domstolar och avdelningar i ekonomiska frågor. Till stöd för analys av Sveriges domstolars mål-/verksamhetsstatistik som helhet och för specifika statistikuppgifter och utredningar finns en grupp analytiker.