JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Attunda tingsrätt söker en eller flera ordningsvakter

Med ca 140 anställda är Attunda tingsrätt en av Sveriges största tingsrätter. Vi sitter i moderna fräscha lokaler vid Sollentuna station, ett stenkast från Sollentuna centrum och bara 15 minuter från centrala Stockholm. Tingsrätten befinner sig i ständig utveckling och år 2020 ska vår tillbyggnad, Sollentunas nya landmärke, Färgskrapan stå klar. Attunda tingsrätt kännetecknas av en inarbetad förbättringskultur. Vi har ett väl utvecklat ledarskap och medarbetarskap som kommer till uttryck bl. a. i ett gemensamt ansvarstagande för utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens. 

Vi söker nu en eller flera ordningsvakter till vår Enhet för bemötande och säkerhet. Enheten består i dagsläget av en Bemötande- och säkerhetschef, fem ordningsvakter och två domstolsvärdar. Gruppen ansvarar för säkerhet och service såväl internt som externt i förhållande till parter, allmänhet, medarbetare och andra intressenter. På Attunda tingsrätt genomförs ett flertal förhandlingar varje dag och arbetsbelastningen är stundtals hög vilket ställer krav på bemötande, professionalism, känsla för service och förmåga att arbeta lösningsorienterat.

Arbetsbeskrivning
I arbetsuppgifterna som ordningsvakt ingår tjänstgöring i fast säkerhetskontroll, vid förhandlingar, på allmänna ytor och i receptionen. Du hanterar larm, första hjälpen, brandskydd, brandronder, passerkort och besöksrutiner. Även administrativa arbetsuppgifter förekommer då gruppen ansvarar för bemanning av tingsrättens reception och besvarar allmänhetens frågor kring målhantering, förhandlingar m.m. I tjänsten ingår också tekniksupport vid förhandlingar, bokning av studiebesök och nämndemannahantering. Arbetsuppgifter inom internservice såsom posthantering, utlämnandefrågor och viss lokalförvaltning kan förekomma.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och en god administrativ och organisatorisk förmåga. Du har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment samtidigt i arbetet. Arbetet är omväxlande och ställer höga krav på flexibilitet och initiativtagande. Du ska kunna se till helheten och arbeta aktivt för att bidra till tingsrättens uppdrag.  

  • Fullgjord treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Eftergymnasial utbildning kan vara meriterade.
  • Giltigt ordningsvaktsförordnande
  • Minst två års arbetslivserfarenhet inom säkerhet/bemötande
  • Minst två års arbetslivserfarenhet av service och administration
  • Van datoranvändare med god teknisk kunskap och mycket goda kunskaper i Word och Outlook.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Viktigt för detta arbete är att

  • Du är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständigheter.
  • Du har en god kommunikativ förmåga, har lätt för att samarbeta och förmåga att prioritera. Du tar ansvar för att hjälpa till på det sätt som behövs för att gruppen ska prestera.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön

Tillträde: September 2019 eller enligt överenskommelse.

Arbete vardagar kontorstid med schemalagd arbetstid med öppning alternativt stängning enligt rullande schema 07:45-17:12. Arbete efter ordinarie schema förekommer, helgtjänstgöring undantagsvis.

Kontakt
HR-specialist Simon Lundin, simon.e.lundin@dom.se,

HR-specialist Maria Westerlund, maria.westerlund@dom.se,

Bemötande- och säkerhetschef Lars-Gunnar Gustafsson lars-gunnar.gustafsson@dom.se

ST Sveriges Domstolar

Fredrik Snällman, fredrik.snallman@dom.se

Samtliga kontaktpersoner nås på telefon 08-561 695 00.

Övrigt
I rekryteringsprocessen ingår testförfarande.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev och löneanspråk senast den 28 juli 2019.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: september 2019 eller enl. överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-07-28
Arbetsgivarens referensnummer: TAA 2019/285
Ansök här

Kontakt


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Attunda tingsrätt
Med ca 140 anställda är Attunda tingsrätt en av Sveriges största tingsrätter. Vi sitter i moderna fräscha lokaler vid Sollentuna station, ett stenkast från Sollentuna centrum och bara 15 minuter från centrala Stockholm. Tingsrätten befinner sig i ständig utveckling och år 2020 ska vår tillbyggnad, Sollentunas nya landmärke, Färgskrapan stå klar. Attunda tingsrätt kännetecknas av en inarbetad förbättringskultur. Vi har ett väl utvecklat ledarskap och medarbetarskap som kommer till uttryck bl. a. i ett gemensamt ansvarstagande för utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens. Attunda tingsrätt är en av Sveriges modernaste domstolar, vi strävar ständigt efter att ligga i framkant och har sedan den 1 april 2016 ett digitalt arbetssätt. Vi ser ett särskilt värde i att medarbetare har olika erfarenhet och bakgrund och vi visar varandra omtanke och ser domstolen som en helhet. Samverkan mellan medarbetare från alla funktioner är en naturlig del i arbetet. Vi har också roligt tillsammans, bland annat genom våra gemensamma friskvårdsaktiviteter.