JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Avdelningskanslichef

Arbetsuppgifter

Du är en del av domstolens ledning genom att ingå i gruppen av avdelningskanslichefer. Denna grupp har bl.a. i uppgift att hantera olika operativa frågor. Som avdelningskanslichef har du personalansvar för domstolshandläggarna på avdelningen. Du är tillsammans med chefsrådmannen ansvarig för avdelningens verksamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår att fördela mål och ärenden på medarbetarna samt utarbeta rutiner för handläggning av målen. I arbetet ingår också att förse chefsrådmannen med uppgifter avseende bl.a. statistik och åldersstruktur på avdelningens mål samt utföra de arbetsuppgifter som chefsrådmannen löpande delegerar. Du deltar i målhanteringen på avdelningen samt vid introduktion av nya medarbetare på avdelningen.


Kvalifikationer

Förvaltningsrätten söker dig som har svensk juristexamen, tidigare jur kand. Av lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar följer att föredragande i förvaltningsrätt ska vara svensk medborgare.

Juridisk arbetslivserfarenhet från förvaltningsrättens målområden eller från Sveriges domstolar kan vara meriterande.

Vi söker dig som har ledaregenskaper samt förmåga att se vad som är bäst för hela domstolen. I din roll som chef är du stödjande och tydlig. Du kan delegera och har förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Du är driven och analytisk samt har lätt för att samarbeta och ta initiativ. Du är en noggrann person med förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Förvaltningsrätten tillämpar 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning. Ange därför ditt löneanspråk i ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-25
Arbetsgivarens referensnummer: FMA 2018/174
Ansök här


Kontakt

Peter Kristiansson
Chefsrådman
040-35 35 03
0734-20 63 43
peter.kristiansson@dom.se

Therese Grahn
HR-specialist
040-35 39 42
0701-82 50 84
therese.grahn@dom.se

Kaltrina Abazi
Saco-S
040-35 38 60
kaltrina.abazi@dom.se

Magnus Björnmarker
ST-Domstol
040-35 35 13
magnus.bjornmarker@dom.se


Övrigt

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och därför kommer testning att vara en stor del av rekryteringsprocessen.


Om Förvaltningsrätten i Malmö

Förvaltningsrätten i Malmö är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar. Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som i huvudsak avgör tvister mellan enskilda personer och statliga eller kommunala myndigheter.

Förvaltningsrätten har ca 400 medarbetare som arbetar i trivsamma lokaler mitt i Malmö. Domstolen präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Förvaltningsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Förvaltningsrätten handlägger ca 450 olika måltyper. De vanligast förekommande måltyperna är migrationsmål, skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om administrativa tvångsingripanden, körkortsmål och mål om offentlig upphandling. Därutöver finns exempelvis mål avseende laglighetsprövning enligt kommunallagen och olika tillståndsmål. Ett stort antal mål har EU-rättslig anknytning.

Förvaltningsrätten i Malmö är en modern domstol som prövar nya arbetsformer bl.a. genom att arbeta i arbetslag. Förvaltningsrätten i Malmö försöker ständigt utveckla våra yrkesroller och arbetsformerna för att ytterligare öka kvalitén i arbetet och för att uppfylla de krav medborgarna ställer.