JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Beredningschef

Arbetsbeskrivning

Beredningschefen ska medverka till att domstolens verksamhetsmål nås. Detta sker genom arbetsledning, personalansvar och uppföljning. Till beredningschefens arbetsuppgifter hör bl.a. att organisera arbetet på enheten, att samordna, fördela och omfördela mål och att vara ett stöd för medarbetaren i både sak- och handläggningsfrågor. Beredningschefen ingår i kanslichefens ledningsgrupp, vilket bl.a. innebär delaktighet i arbetet med olika strategiska och organisatoriska frågor på domstolen.

Domstolen söker nu en beredningschef med placering på enheten för socialförsäkring, offentlig upphandling samt offentlighet och sekretess, under förutsättning att den ordinarie befattningshavaren får sökt tjänst.


Kvalifikationer

Högsta förvaltningsdomstolen söker en skicklig jurist med gedigen domstolserfarenhet, företrädesvis en ordinarie domare. Tidigare chefserfarenhet och erfarenhet av arbete i Högsta förvaltningsdomstolen är meriterande. Särskilda kunskaper inom något eller några av de rättsområden som bereds på den aktuella enheten är också meriterande. Mot bakgrund av det personalansvar som följer med befattningen samt arbetet i ledningsgruppen lägger domstolen stor vikt vid dokumenterat goda ledaregenskaper och god social kompetens, se Chefsprofil för chefer inom Sveriges Domstolar på Domarnämndens webbplats.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-28
Arbetsgivarens referensnummer: HFD 2017-143
Ansök här


Kontakt

Maria Norrman (SACO)
Justitiesekreterare
08-561 676 00

Maria Larsson ( ST)
Domstolssekreterare
08-561 676 00

Doris Högne Rydheim
Kanslichef
08-561 676 00

Maria Ek Oldsjö
Beredningschef
08-561 676 00


Övrigt

Högsta förvaltningsdomstolen eftersträvar en jämn könsfördelning och ser därför gärna manliga sökande.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings-och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Högsta förvaltningsdomstolen

Högsta förvaltningsdomstolen är den högsta instansen för de allmänna förvaltningsdomstolarna. Vid domstolen arbetar ca 80 personer. Utöver justitieråden finns en kanslichef, beredningschefer, justitiesekreterare samt administrativ personal. Högsta förvaltningsdomstolens lokaler är vackert och centralt belägna i historiska byggnader på Riddarholmen i Stockholm.

Domstolens beredande organisation består av tre specialiserade beredningsenheter. Varje enhet leds av en beredningschef. I en beredningsenhet ingår ca 12 justitiesekreterare och ca tre domstolssekreterare. Enheterna har följande huvudsakliga inriktning;

- socialförsäkring, offentlig upphandling samt offentlighet och sekretess,

- sociala mål och tvångsmål,

- skatter och folkbokföring.