JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Beredningschef

Arbetsuppgifter

Beredningschefen ska medverka till att domstolens verksamhetsmål nås. Detta sker genom arbetsledning, personalansvar och uppföljning. Härutöver sköter beredningschefen viss inkorgsgranskning på enheten. Till beredningschefens arbetsuppgifter hör vidare bl.a. att organisera arbetet på enheten, att samordna, fördela och omfördela mål och att vara ett stöd för medarbetarna i både sak- och handläggningsfrågor. Beredningschefen ingår i kanslichefens ledningsgrupp, vilket bl.a. innebär delaktighet i arbetet med olika strategiska och organisatoriska frågor på domstolen.

Domstolen söker nu en beredningschef med placering på enheten för sociala mål och tvångsvårdsmål, under förutsättning att den ordinarie befattningshavaren får sökt tjänst.


Kvalifikationer

Högsta förvaltningsdomstolen söker en skicklig jurist med gedigen domstolserfarenhet, företrädesvis en ordinarie domare. Tidigare chefserfarenhet och erfarenhet av arbete i Högsta förvaltningsdomstolen är meriterande. Särskilda kunskaper inom något eller några av de rättsområden som bereds på den aktuella enheten är också meriterande. Mot bakgrund av det personalansvar som följer med befattningen samt arbetet i ledningsgruppen lägger domstolen stor vikt vid dokumenterat goda ledaregenskaper och god social kompetens, se Chefsprofil för chefer inom Sveriges Domstolar på Domarnämndens webbplats.

Högsta förvaltningsdomstolen eftersträvar en jämn könsfördelning och ser därför gärna manliga sökande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Efter överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-18
Arbetsgivarens referensnummer: HFD 2018-114
Ansök här


Kontakt

Doris Högne Rydheim
Kanslichef
08-561 676 00

Annelie Sjöberg
Beredningschef
08-561 676 00

Ann Linders
Justitiesekreterare (Saco-S)
08-561 676 00

Ulrika Pettersson
Domstolshandläggare (ST)


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Högsta förvaltningsdomstolen

Högsta förvaltningsdomstolen är den högsta instansen för de allmänna förvaltningsdomstolarna. Vid Högsta förvaltningsdomstolen arbetar drygt 80 personer. Utöver justitieråden finns en kanslichef, beredningschefer, justitiesekreterare samt administrativ personal. Högsta förvaltningsdomstolens lokaler är vackert och centralt belägna i historiska byggnader på Riddarholmen i Stockholm.

Domstolens beredande organisation består av tre specialiserade beredningsenheter. Varje enhet leds av en beredningschef. I en beredningsenhet ingår ca 12 justitiesekreterare och ca tre domstolssekreterare. Enheterna har följande huvudsakliga inriktning;

- socialförsäkring, offentlig upphandling samt offentlighet och sekretess,

- sociala mål och tvångsvårdsmål,

- skatter och folkbokföring.