JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Beredningsjurist, specialist inriktning miljörätt

Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt söker en specialist inriktad på miljörätt

Nacka tingsrätt är en domstol med ca 140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar.

Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Tingsrätten är idag belägen i Nacka strand, men kommer under hösten 2018 att flytta till ett nybyggt hus i Sickla med goda kommunikationer till centrala Stockholm.

Mark- och miljödomstolen söker en beredningsjurist med specialistkompetens inom miljörätt.

Arbetsuppgifter

Mark- och miljödomstolen arbetar med en beredningsorganisation. Arbetet i beredningsorganisationen sker med stor självständighet. I arbetet ingår att bereda och föredra mål, göra rättsutredningar, upprätta förslag till avgörande och delta i förhandlingar och syner. Arbetet sker i nära samarbete med juristdomare och tekniska råd. Eftersom domstolen har en stor domkrets ingår en del resor.

Som specialist får du möjlighet att bredda och fördjupa dig inom flera mycket intressanta och dynamiska rättsområden och därigenom skaffa dig en unik kompetens. Du kommer att följa rättsutvecklingen inom miljörätten samt hålla praxisgenomgångar och internutbildningar med inriktning på ämnesområdet. Du kommer också att delta i remiss- och utvecklingsarbete samt fungera som stöd åt övriga medarbetare inom detta område.

Vill du veta mer om hur det är att vara beredningsjurist, gå in på:

Att arbeta som beredningsjurist

Se även: Att arbeta på Nacka tingsrätt

Kvalifikationer

För att arbeta som specialist hos oss ska du ha juristexamen. Du ska också ha notariemeritering eller motsvarande yrkeserfarenhet samt flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med miljörätt. Du bör ha ett intresse för verksamhetsutveckling och utbildningsfrågor.

Som person är du driven, strukturerad och kan arbeta självständigt och resultatinriktat. Du är noggrann och har en god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt samt har en god initiativförmåga. Du är också lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Tingsrätten strävar efter en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald.

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-02
Arbetsgivarens referensnummer: 2018-408
Ansök här

Kontakt

Erika Ekman, chefsrådmannens stf. avdelning 4
08-561 657 35

Anders Lillienau, SACO-S
08-561 657 20


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Nacka tingsrätt