JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Beredningsjurist till Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt är en av Sveriges största tingsrätter med ca 230 medarbetare. Vårt uppdrag är att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet. Arbetet hos oss är betydelsefullt och fyller en av samhällets viktigaste funktioner. På de dömande avdelningarna på tingsrätten arbetar domare, en beredningsjurist, notarier och domstolshandläggare.

Tingsrätten finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten.

Tingsrätten betonar vikten av ett gott medarbetarskap som utgår från fyra förhållningssätt: engagemang, ansvar, laganda och nytänkande. Genom våra förhållningssätt skapar vi en gemensam syn på hur vi tar oss an vårt uppdrag och får en arbetsplats som präglas av professionalitet, trivsel och sammanhållning.

Arbetsuppgifter

Som beredningsjurist är din huvudsakliga uppgift att på eget ansvar bereda dispositiva tvistemål och ärenden för avgörande, besluta om rättshjälp och göra rättsutredningar. Du har omfattande kontakter med parter och ombud. Du får möjlighet att leda muntliga förberedelser i de dispositiva tvistemålen och avgöra dem när förutsättningar finns. I arbetet ingår ett nära samarbete med samtliga kategorier av anställda på de dömande avdelningarna.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara notariemeriterad. Du ska ha goda juridiska kunskaper främst i civilrätt. Erfarenhet av juridiskt arbete vid annan myndighet eller i privat sektor är meriterande. Du måste kunna arbeta självständigt och resultatinriktat, vara noggrann och ha lätt för att samarbeta samt ha god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Anställningsform och omfattning

Tillträde sker den 1 oktober 2019 eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-10-01
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-07-28
Arbetsgivarens referensnummer: 125/2019
Ansök här

Kontakt

Maria Ceder
031-701 11 01

Christina Brockmeyer, Saco
031-701 11 38


Om Göteborgs tingsrätt