JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Blekinge tingsrätt söker en rådman

Arbetsbeskrivning

I tingsrätten arbetar idag 36 personer, varav 7 domare. Blekinge tingsrätt är en modern arbetsplats där vi arbetar i team och har tydliga och korta beslutsvägar. Vi har en beredningsorganisation med långtgående delegation. Målkansliet leds av en kanslichef. Verksamheten bedrivs i rådhuset i Karlskrona. Lokalerna har under de senaste åren totalrenoverats.


Kvalifikationer

Du som söker ska vara en skicklig jurist med god analytisk förmåga och hög arbetskapacitet. Du har intresse för att utveckla och förbättra verksamheten. Du ska vidare ha ett intresse för att utbilda våra notarier och övrig beredningspersonal.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-26
Arbetsgivarens referensnummer: 16-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Dan Sjåstad
Lagman
0455-33 54 01
dan.sjastad@dom.se

Per-Anders Toresten (Saco-S)
Rådman
0455-33 54 18
per-anders.toresten@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Läs mer »

Om Blekinge tingsrätt

Blekinge tingsrätt ligger centralt i Karlskrona. Verksamheten bedrivs i rådhuset i nyrenoverade lokaler. Tingsrätten har 36 medarbetare, varav sju är ordinarie domare. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet, enhetlighet och snabb handläggning, vilket möjliggörs genom ett gott samarbete.

Karlskrona är en vacker stad med närhet till hav och natur. Staden präglas av sin marina historia, vilket också har gett dess karaktär med ständigt närvarande skärgårdskänsla och olika former av örlogsverksamhet.