JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Chef för serviceenheten

Arbetsbeskrivning

Till tingsrättens administrativa enhet söker vi en chef till serviceenheten som, direkt underställd den administrativa direktören, ska leda arbetet på serviceenheten. Som chef för serviceenheten kommer du att ansvara för följande verksamhetsområden; arkiv, registratur, nämndemannahantering, reception och vaktmästeri. Du kommer att ha personalansvar för ca 15 medarbetare som arbetar med olika delar inom enhetens verksamhetsområden. Personalansvaret inkluderar tingsrättens expeditionsvakter med ordningsvaktsförordnande, vilket kräver ett nära samarbete med tingsrättens säkerhetschef. Som chef för serviceenheten förväntas du också driva utvecklingsprojekt, både inom enheten och tillsammans med målavdelningarna.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom samhällsvetenskap, juridik, personal eller motsvarande. Du bör ha tidigare erfarenhet som chef eller ledare samt erfarenhet av att driva verksamhetsutvecklingsarbete, gärna inom offentlig verksamhet. Det är meriterande att ha fördjupade kunskaper inom registratur och/eller arkiv. Goda kunskaper inom offentlighet- och sekretesslagstiftningen är också meriterande.

Du ska kunna hantera svenska mycket väl i tal och skrift och behöver ha goda kunskaper inom IT. Tingsrätten förväntar sig en övergång till digital arkivbildning inom de närmsta åren. Det är därför mycket viktigt att du är intresserad av digital informationshantering och att du kan förstå och ta till dig nya IT-system.

Att vara chef för serviceenheten innebär att du har ansvar för flera olika verksamhetsområden. För att lyckas i rollen behöver du arbeta strategiskt och vara skicklig på att planera och strukturera arbetet. Du behöver ha en god förmåga att leda, delegera och motivera dina medarbetare. Det är viktigt att du lätt kan bygga och underhålla relationer samt att du har en god samarbetsförmåga. Anställningen ställer stora krav på ansvarskänsla, helhetssyn, noggrannhet, integritet och omdöme. Vi kommer därför att lägga därför stor vikt vid din personliga lämplighet.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass vilket innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tingsrätten tillämpar 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-01-31
Arbetsgivarens referensnummer: 28-17
Ansök här


Kontakt

Linus Nygren
Administrativ direktör
040 - 35 30 02
0701-808363

Helena Ingelf
HR-specialist
040-35 30 05

Annika Wikstrand (ST)
Domstolshandläggare
040 - 35 33 78

Fredrik Forssman (Jusek)
Rådman
040 - 35 31 86


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Malmö tingsrätt

Malmö tingsrätt är en av landets största tingsrätter med omkring 150 anställda och finns i trevliga lokaler i centrala Malmö. Vi har fyra målavdelningar som handlägger både brottmål och tvistemål samt en administrativ enhet med tillhörande serviceenhet.

Malmö tingsrätt strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi arbetar aktivt och kontinuerligt med att hålla en hög kvalitet i vårt arbete och med att utveckla våra arbetsmetoder för att möta nya utmaningar.