JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Chefsadministratör sökes till Mora tingsrätt

Söker du ett betydelsefullt, spännande och utmanade uppdrag? Vill du vara med och utveckla och uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet? Då tror vi att anställningen som chefsadministratör kan vara något för dig.

Tingsrätten är en allmän domstol med kansli i Mora. Vi är 18 anställda, varav 8 medarbetare som arbetar med administration och målberedning.

Det här kommer du att arbeta med

Som chefsadministratör är du direkt underställd domstolschefen och biträder denne i arbetet med ledning av tingsrätten samt driver utvecklingsfrågor. Förutom det interna arbetet representerar du domstolen i externa sammanhang.

Du är chef för den administrativa enheten och målenheten och har personalansvar för åtta medarbetare. Enheternas uppdrag är att ge god service och att utgöra ett stöd till den dömande verksamheten på domstolen.

På den administrativa enheten hanteras frågor som rör personal/HR, ekonomi, IT, arkiv och säkerhet, men även operativt målarbete. På målenheten hanteras beredning av mål från registrering till expediering samt även administrativa uppgifter som till exempel säkerhet och teknik. I ditt uppdrag ingår, utöver ovan angivna områden, även lokal- och arkivfrågor. Arbetet är både av operativ och strategisk karaktär.

Din kompetens

Vi söker en initiativrik och kommunikativ chef som har ett väl utvecklat och stort intresse för ledarskap och att driva utvecklingsarbete.

Du ska ha en akademisk utbildning inom HR, ekonomi eller motsvarande. Det är meriterande om du har utbildning inom ledarskap.

Du ska ha en god administrativ förmåga och erfarenhet av administrativa och ekonomiska frågor.

Du ska ha några års chefserfarenhet samt ha arbetat både strategiskt och operativt. 

Lyhördhet, god samarbetsförmåga och tydlighet är meriterande egenskaper för att skapa en väl fungerande verksamhet. Du kommer behöva hantera oväntade situationer så det krävs att du är flexibel i ditt arbetssätt och med kort framförhållning kan prioritera om dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du kan fatta beslut.

Du ska behärska svenska språket mycket väl i både tal och skrift samt ha goda kunskaper i engelska.

Du ska ha goda kunskaper i officepaketet men också god förmåga att lära dig nya verksam­hetsstöd.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast
Sysselsättningsgrad: 100 % Anställningen inleds med 6 månaders provanställning

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-08
Ansök här

Kontakt

Lars Tomth
2250-29601

Karin Djus
0250-29621


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Mora tingsrätt
Mora tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Alla medarbetare samarbetar med varandra över yrkesroller och organisatoriska enheter. Att kunna hjälpa och stötta andra är en viktig egenskap vid en liten arbetsplats. Mora tingsrätt ligger i Dalarna norr om Siljan med en härlig utsikt över sjön. Domstolsbyggnaden är från början av 1900-talet. Den byggdes om 2014 och är idag en modern domstol. Domsagan består av sju kommuner; Leksand, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro och Älvdalen. För dig som önskar ett rikt utbud av friluftsliv, idrott, kultur, bra uppväxtmiljö för barn och en härlig miljö är norra Dalarna en trevlig plats att bo på. Tingsrätten har stafettlag i Vasaloppets skid- och löpspår. Så vill du ha en utmaning utöver det vanliga då finns den här.