JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Chefsadministratör

Inledning

Gillar du administration och att ha en drivande roll? Söker du ett betydelsefullt, spännande och utmanande uppdrag? Då är arbetet som chefsadministratör något för dig!

Arbetet innebär

Som chefsadministratör kommer du bland annat att arbeta med:

- HR-frågor, såsom exempelvis personalplanering, lönekartläggning, arbetsmiljö, friskvård, ISK, rekrytering och rehabilitering.

- organisationsutveckling och verksamhetsplanering samt uppföljningar och statistik av olika slag.

- domstolens budget, ekonomiska uppföljningar samt fakturahantering.

- avrop från statliga ramavtal liksom Domstolsverkets egna avtal och i vissa fall göra egna, mindre upphandlingar. 

- att ha kontakter med andra myndigheter i administrativa ärenden och ha det övergripande ansvaret för arkiv och bibliotek

Du kommer även att

- ha personalansvar för ett fåtal personer

- hantera lokalfrågor

- hantera säkerhetsfrågor

I arbetet som chefsadministratör på vår domstol samarbetar och samråder du med domstolschefen och handläggarchefen och har även en plats i domstolens ledningsgrupp.

Vi söker dig som

har en lång och gedigen bakgrund inom administrationsområdet och har arbetet med de flesta arbetsuppgifter som beskrivs ovan och då gärna inom statlig verksamhet.

Vi söker en initiativrik och kommunikativ chefsadministratör. Lyhördhet, god samarbetsförmåga och tydlighet är andra viktiga personliga egenskaper som du ska ha för att skapa en väl fungerande verksamhet. Det krävs också att du är flexibel i ditt arbetssätt och med kort framförhållning kan prioritera om dina arbetsuppgifter.  Det är viktigt att du kan fatta beslut.   

Du ska ha en utbildning inom HR, ekonomi eller motsvarande.

Du ska ha en god administrativ förmåga och erfarenhet av administrativa och ekonomiska frågor.

Du bör ha chefserfarenhet samt ha arbetet både strategiskt och operativt.

Du ska behärska svenska språket mycket väl i både tal och skrift.

Du ska ha goda kunskaper i Officepaketet men också god förmåga att lära dig nya verksamhetsstöd.

Vi erbjuder dig

ett riktigt roligt och omväxlande arbete på en mycket trivsam arbetsplats!

Sveriges Domstolar har egna utbildningar och du får möjlighet att förkovra och utveckla dej, efter behov. Du har kontakter med samtliga medarbetare på domstolen och stöttar övriga personalansvariga chefer.

Du ingår också i två nätverk för chefsadministratörer; ett för mellanstora domstolar nord (tingsrätter och förvaltningsrätter från Uppsala i söder till Luleå i norr) och ett för samtliga förvaltningsrätter.

Vår ambition är att du ska påbörja din anställning den 1 januari för att möjliggöra en parallelltjänstgöring med vår nuvarande chefsadministratör i tre månader, innan hon går i pension, den 1 april.

Vilka är vi

Förvaltningsrätten i Härnösand är en av tolv förvaltningsrätter i Sverige. Domstolen har ca 40 anställda och med det senaste årets ökande måltillströmning ökar också antalet anställda. Vi räknar med att i år ta emot ca 6000 mål. Vi är samlokaliserade med Ångermanlands tingsrätt på Backgränd, i centrala Härnösand. Vår domkrets omfattar Jämtlands och Västernorrlands län. Förvaltningsrätten är en attraktiv arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi utvecklar ständigt arbetsformerna, både för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet och för att skapa en trivsam och effektiv arbetsplats. Den kännetecknas av ett lärande och öppet arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande uppmuntras och värdesätts. Samtliga medarbetare ingår i en av fem yrkesblandade kvalitetsgrupper.

Administrationen omfattar förutom chefsadministratören, en administratör som utför mycket av det löpande administrativa arbetet; diarieföring, utbetalningar till nämndemän och övriga parter i målen, resebokning, kontering av fakturor, flextid, m.m. Administratören är också domstolens IT-ansvarige, men du som chefsadministratör har det övergripande ansvaret.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 januari 2019
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-19
Arbetsgivarens referensnummer: FHA 2018/66
Ansök här

Kontakt

Leena Zarowiecki, chefsadministratör
0611-460624

Thomas Hägglöf, lagman
0611-460617

Kerstin Widmark, Jusek
0611-460620


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Härnösand