JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domare som vill följa Sveriges Domstolar in i framtiden

Arbetsbeskrivning

Domstolsverket bedriver flera stora utvecklingsinsatser som med utnyttjande av digitaliseringens möjligheter fokuserar på ökad kvalitet och effektivitet i domstolarnas verksamhet. Arbetet bedrivs med medborgarfokus och i samverkan med domstolarna och innebär spännande framtidsutmaningar för Sveriges Domstolar som ställs inför krav på förändringar i domstolarnas arbetssätt.

Är du intresserad av verksamhetsutveckling, kommunikation och förändringsledning? Då är arbetet som verksamhetsutvecklare något för dig. Som verksamhetsutvecklare har du ett ansvar att driva och stödja utvecklingsinsatser. Du arbetar i utvecklingsprocessens olika steg med bland annat verksamhetsanalyser, förslag på gemensamma processer och stöd till domstolarna vid implementering av nya arbetssätt. Din förståelse för domstolens roll i omvärlden och vad den innebär för domstolarnas arbetssätt är central.


Kvalifikationer

Vi söker ordinarie domare eller assessor från i första hand allmän förvaltningsdomstol. Du har intresse och erfarenhet av verksamhetsutveckling och metodfrågor, liksom ett intresse för frågor som rör digitalisering. För att lyckas i rollen måste du vara självgående och utåtriktad. Vidare ställer vår strävan efter effektiv samverkan, såväl internt som externt, stora krav på din samarbetsförmåga. Du behöver också ha en pedagogisk förmåga för att på ett övertygande sätt framföra budskap och kunna beskriva komplexa sammanhang på ett enkelt sätt. Du ser kommunikation som ett viktigt verktyg för att leda i förändring och anpassar din kommunikation efter mottagarens behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast efter överenskommelse.
Tidsbegränsad anställning/förordnande 3 – 6 år med möjlighet till förlängning.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-07-31
Arbetsgivarens referensnummer: 1314-2017
Ansök här


Kontakt

Annika Rojas Wiberg
Enhetschef
0734-602 808

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Arbetet innebär många resor inom hela verksamhetsområdet.

Placeringsort: i första hand Jönköping, därefter Göteborg eller Stockholm.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i centrala Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Domstolsverket har även lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Avdelningen för domstolsutveckling driver och stödjer verksamhetsutveckling i Sveriges Domstolar med den övergripande målsättningen att säkerställa ett högt förtroende hos allmänheten för domstolarnas verksamhet. Avdelningen ansvarar bland annat för utveckling av domstolarnas inre organisation och arbetsformer, utveckling av olika målhanteringsprocesser samt utveckling och förvaltning av IT-baserade verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar även för, och driver utveckling av, juridiska frågor och arkivfrågor. På avdelningen arbetar medarbetare med olika yrkesbakgrund tillsammans och i samverkan med domstolar och med externa intressenter. Medarbetarna finns på Domstolsverkets samtliga kontor.

Enheten för verksamhetsutveckling samverkar i nära och tät dialog med domstolarna för att fånga deras utvecklingsbehov. Enheten stödjer och driver utvecklingsinsatser som syftar till effektiva och mer enhetliga målhanteringsprocesser samt insatser som rör domstolarnas inre organisation, arbetsformer och rutiner. Enheten arbetar även med domstolarnas förutsättningar att utveckla sina sätt att använda verksamhetsstöden och ansvarar för att skapa förutsättningar för regelbundet erfarenhetsutbyte mellan domstolar.