JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsassistenter till Göteborgs tingsrätt

Arbetsuppgifter

På varje dömande avdelning finns ett kansli med domstolshandläggare som bereder mål och ärenden för avgörande. De sköter skriftväxling, bevakar frister, planerar rättegångsdagar, arbetar med delgivningskontroll, expedierar domar och beslut samt svarar på frågor från allmänheten via mail och telefon.

Vi behöver nu extra resurser till kanslierna och söker därför en eller flera domstolsassistenter som kan stötta domstolshandläggarna i vissa arbetsuppgifter.


Kvalifikationer

Rollen som domstolsassistent ställer krav på att du är van vid att arbeta med IT-stöd och att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du ska ha gymnasieutbildning och vi ser gärna att du också har en eftergymnasial utbildning eller yrkeserfarenhet från domstol eller annat arbete med juridisk anknytning.

Vi kommer lägga stor vikt vid att du är noggrann, självgående och har lätt för att lära dig. Du bör även ha hög servicekänsla då du kommer att ha externa och interna kontakter.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Tidsbegränsad till: 2018-08-31

Antal platser: Två eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-21
Arbetsgivarens referensnummer: 56/2018
Ansök här


Kontakt

Linnéa Viborg
Handläggarchef
031-701 11 72

Michael Stümer
HR-specialist
031-701 14 79

Christina Brockmeyer (Saco-S)
Rådman
031-701 11 38

Annelie Svedby
ST
031-7011394


Övrigt

Urval sker löpande.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt är en av Sveriges största tingsrätter med ca 230 medarbetare. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt samt att verksamheten ska ha ett högt förtroende hos allmänheten. Ar-betet hos oss är betydelsefullt och fyller en av samhällets viktigaste funktioner.

Tingsrätten finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten. På tingsrätten finns fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning.