JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare - tidsbegränsad anställning

Arbetsbeskrivning

I din roll som domstolshandläggare arbetar du på domstolens målkansli, registratur eller arkiv. Arbetsuppgifterna är omväxlande, självständiga och utförs under eget ansvar tillsammans med dina kollegor i gruppen. Du har mycket kontakt med parter och allmänhet framförallt via telefon och skrift.

Arbetsuppgifterna varierar lite mellan målkansliet, registraturen och arkivet:

- Som domstolshandläggare på målkansliet arbetar du i huvudsak med skriftväxling i målen, kallar berörda parter till förhandlingar samt expedierar domar och beslut.

- Som domstolshandläggare på registraturen registrerar du nyinkomna mål, andra handlingar och överklaganden. Du ansvarar för inkommande post och ser till att felssända skrivelser kommer till rätt myndighet.

- Som domstolshandläggare på arkivet handlägger du interna och externa beställningar av arkivhandlingar och arbetar med hantering av akter i avgjorda mål, såsom bevakning och registrering av delgivning och laga kraft samt handläggning av överklagande till kammarrätterna. I arbetet ingår även sortering och arkivering av handlingar.

Som domstolshandläggare hos oss är du flexibel vad gäller vilken funktion du kommer att tjänstgöra på, dvs. på målkansli, registratur eller arkiv. Det är verksamhetens behov som är utgångspunkt för din placering.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst teoretisk gymnasieutbildning och har tidigare vana från ett serviceinriktat och administrativt arbete. Då du kommer att ha daglig kontakt med människor både inom och utanför myndigheten är du en kommunikativ och smidig person som trivs med att arbeta serviceinriktat.

Du är samarbestvillig och positiv och du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Engagemang och ansvarstagande är naturligt för dig och du ser möjligheter istället för att fokusera på problem. Du är en noggrann och ansvarsfull person som är mån om att hanteringen av våra mål går rätt till. Du kan självständigt organisera ditt arbete och du har förmågan att prioritera under arbetstoppar. Det är viktigt att du prestigelöst kan ge och ta emot kunskap.

Att arbeta som domstolshandläggare innebär att du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Dessutom arbetar du obehindrat i olika datasystem.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper i rekryteringen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde: Önskvärt 1 oktober 2017. Annars enligt överenskommelse
Tidsbegränsad anställning under 11,5 månader

Antal platser: En eller flera
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-21
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2017/0697
Ansök här


Kontakt

Frida Augustin
HR-specialist
031-732 71 51

Denise Zetterström
Domstolshandläggare/ST
031 - 732 73 10

Kristina Veress Hagmar
Föredragande jurist, SACO-S
031-732 72 65


Övrigt

Du söker genom att registrera CV och ditt personliga brev i systemet. Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som domstolshandläggare och vad just du vill bidra med.

Vi tar inte emot ansökningar via mail eller post.

Digitala färdighetstester ingår som en del i urvalsprocessen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med över 300 medarbetare. Målet för vår verksamhet är att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete?

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning.

Domstolen har sex dömande avdelningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv samt enheten för service och säkerhet.

I dag arbetar totalt över 50 domstolshandläggare på domstolens sex målkanslier och på registratur och arkiv.

Förvaltningsrätten i Göteborg arbetar för en ökad digitalisering och vi är en av de första domstolarna med digital akthantering i vissa måltyper.

Vi söker nu domstolshandläggare för tidsbegränsad anställning.