JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Vill du göra skillnad på riktigt med ett meningsfullt arbete?

Förvaltningsrätten i Linköping är en allmän förvaltningsdomstol. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. I förvaltningsrätten förekommer omkring 500 olika typer av mål. Vanliga mål är till exempel mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också tvångsmål i form av omhändertagande av unga och missbrukare samt psykiatrimål. Förvaltningsrätten i Linköping har ca 75 medarbetare och finns på Garnisonen i Linköping.

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare deltar du i beredningen av alla typer av mål. Arbetsuppgifterna består i att, tillsammans med övriga domstolshandläggare, registrera alla inkommande uppgifter i målet, sköta skriftväxling, kalla parter till förhandling, delta som protokollförare vid muntlig förhandling samt vara behjälplig vid domskrivning, ha kontakt med parter och allmänhet, bevaka frister, expediera domar och beslut, arkivering m.m.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha lägst gymnasieutbildning. Arbetet kräver att du är flexibel, serviceinriktad och kvalitetsmedveten samt att du har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare kräver arbetet god förmåga att prioritera och fokusera i stressiga situationer. Du måste ha goda kunskaper i svenska språket och vana att arbeta med dator. Erfarenhet av arbetet på domstol är meriterande. Stor vikt kommer att lägga vid personliga egenskaper.

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 september 2019
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-26
Arbetsgivarens referensnummer: FLI 2019/175
Ansök här

Kontakt

Elisabeth Björk
013-251172

Monica Ankarlilja ST
013-251134

Agneta Palmgren ST
013-251104


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Linköping