JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare; flera tjänster

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare på Lunds tingsrätt arbetar du i team som leds av en handläggarchef. Ni ansvarar gemensamt för det arbete som ska utföras och det sker löpande upplärning och utveckling av arbetet. I tjänsten som domstolshandläggare ingår bland annat att man registrerar mål, planerar och kallar till förhandlingar, fattar beslut under beredningen samt expedierar domar och beslut. Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet är ansvarsfullt och innebär självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet och protokollföring vid förhandlingar.


Kvalifikationer

Du ska ha minst 3-årig gymnasieutbildning samt antingen ytterligare för tjänsten relevant utbildning eller erfarenhet av domstolsarbete eller annat kvalificerat administrativt arbete. Anställningen ställer stora krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla och noggrannhet. Du ska trivas med att vara en del av ett arbetslag och ha ett mycket gott bemötande. Det är viktigt att du är serviceinriktad och du ska kunna ta egna initiativ. Du ska besitta mycket goda kunskaper i svenska språket samt ha ett intresse för att uttrycka dig i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper, särskilt i arabiska språket, är meriterande. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Tingsrätten eftersträvar mångfald när det gäller ålder, kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde för tjänsterna är 2018-09-03 resp. 2018-10-01

Antal platser: 2
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-28
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/48
Ansök här


Kontakt

Maria Palm
Handläggarchef
046-160435

Sara Nelson
Administrativ chef
046-160320

Aaron Svedberg (ST)
Domstolshandläggare
046-160437

Gunilla Fridh (Saco-S)
Rådman
046-160454


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Lunds tingsrätt

Lunds tingsrätt är en domstol med cirka 90 medarbetare. Tingsrätten är indelad i en brottmålsenhet, två tvistemålsenheter och en enhet för support och säkerhet. Vi arbetar aktivt med att vara en öppen och nytänkande arbetsplats med engagerade medarbetare. Tingsrätten är belägen centralt i Lund med närhet till allmänna kommunikationer. I augusti 2018 flyttar vi till nybyggda lokaler i nära anslutning till Lunds centralstation.