JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare till Göteborgs tingsrätt

Arbetsbeskrivning

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en professionell och stimulerande verksamhet. Tingsrätten är en av landets största och handlägger många stora och spännande mål. Du förbereder förhandlingar och ärenden så att mål kan avgöras på ett rättssäkert sätt. Du har en viktig roll i tingsrättens arbete och genom ett kvalitativt arbete bidrar du till att upprätthålla förtroendet för rättsväsendet.

Arbetsuppgifterna består i att registrera och hantera inkomna handlingar, bevaka frister, kontrollera delgivningar och planerar rättegångsdagar. En annan del av arbetet är att expediera domar och beslut, samt svara på frågor från parter och allmänheten via mail och telefon. Du sköter kommunikationen med bland annat advokater och åklagare, stämmer och kallar till förhandling. Många brottmål måste hanteras skyndsamt, till exempel mål med personer som är anhållna eller häktade. Du kommer ha möjlighet att utvecklas genom att få högre kompetens inom både brottmål och tvistemål samt få en djupare inblick i målhanteringen genom att t.ex. sitta som protokollförare vid rättegångar.

Våra handläggare arbetar i team och i nära samarbete med domare och notarier på avdelningen. Du hanterar flera olika mål och ärenden parallellt och arbetsuppgifterna utförs självständigt med eget ansvar. I vissa måltyper sköter domstolshandläggarna all beredning fram till förhandling.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har minst 3-årig gymnasieutbildning, gärna kompletterad med relevant eftergymnasial utbildning inom juridik eller samhällsvetenskap. Har du tidigare erfarenhet av administrativt arbete som också inkluderar självständigt beslutsfattande och där det ställs krav på självständigt informationssökande, är det meriterande.

Som handläggare kommer du ha många kontakter som innebär att ge service till såväl kollegor inom domstolen som till allmänheten och andra myndigheter. Du ska därför ha yrkeserfarenhet som inneburit att du haft flera kundkontakter och ha en utvecklad god förmåga att uppträda serviceinriktat. Handläggarrollen ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga och kan leverera lösningar tillsammans med dina kollegor.

Det är viktigt att du kan organisera ditt arbete och prioritera bland dina arbetsuppgifter, då arbetsbelastningen under perioder är hög. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper som att du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Det är också viktigt att du vid ett högt tempo kan växla mellan flera olika arbetsuppgifter. Då du är med och verkar för att mål och ärenden avgörs på ett effektivt och rättssäkert sätt krävs att du har ett mycket gott omdöme och en mycket hög ansvarskänsla.

Rollen som domstolshandläggare ställer krav på att du är van vid att arbeta med IT-stöd och att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Tingsrätten eftersträvar att ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt mångfald avseende ålder, etnisk och kulturell bakgrund kan tillföra verksamheten.

Anställningsform och omfattning

Tjänsterna är en eller flera tillsvidareanställningar och/eller tidsbegränsade anställningar. Samtliga tjänster är på heltid. Eventuella tillsvidareanställningar inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde är den 7 januari 2019 eller enligt överenskommelse.

I den här rekryteringen kommer vi att använda oss av assessment center. De som är aktuella för assessment center kommer att få inbjudan att komma 18 eller 19 september.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 7 januari 2019 eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-30
Arbetsgivarens referensnummer: 141/2018
Ansök här

Kontakt

Linnéa Viborg, Handläggarchef
031-701 11 25

Christina Brockmeyer, Saco-S Domstol
031-701 11 38

Annelie Svedby, ST
031-701 13 94

Johnas Nyqwist, Seko
031-701 13 19


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Göteborgs tingsrätt
Göteborgs tingsrätt är en av Sveriges största tingsrätter med ca 230 medarbetare. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas rättssäkert, effektivt och med hög kvalitet samt att verksamheten ska ha ett högt förtroende hos allmänheten. Arbetet hos oss är betydelsefullt och fyller en av samhällets viktigaste funktioner. Tingsrätten finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten. Tingsrätten består av fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning.