JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare till Kammarrätten i Sundsvall

Domstolshandläggare till Kammarrätten i Sundsvall

Kammarrätten i Sundsvall är indelad i två dömande avdelningar, ett målkansli och en administrativ enhet. Kammarrätten behöver förstärkning till målkansliet och söker därför en domstolshandläggare.

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen av domstolens olika mål från det att de kommer in tills de är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att registrera handlingar i målen, att lämna förslag till handläggningsåtgärder och fatta vissa enklare beslut, att sköta skriftväxlingen, planera och kalla till förhandlingar samt att expediera domar och beslut.

Som domstolshandläggare kommer du att arbeta med många arbetsuppgifter parallellt och ibland med korta tidsfrister. I arbetet ingår även omfattande kontakter parter, advokater, tolkar och myndigheter, såväl skriftligen som per telefon och vid besök.

Du erbjuds goda möjligheter till individuell kompetensutveckling. Det finns också möjligheter till att medverka i verksamhetsutveckling genom deltagande i olika arbetsgrupper.

Kvalifikationer

Du har gymnasiekompetens eller motsvarande och gärna några års erfarenhet av administrativt arbete. Mycket god datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är ett krav. Juridiska kunskaper eller erfarenhet av juridiskt arbete är meriterande. Även kunskaper i engelska och andra språk liksom erfarenhet från arbete i en statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet är meriterande.

För att prestera bra och trivas i rollen som domstolshandläggare krävs att du är noggrann, strukturerad och har ett gott omdöme. Du har också en utpräglad känsla för service och ett gott bemötande. Periodvis kan arbetsbelastningen vara hög varför du tillfälligt ska kunna öka arbetstakten utan att ersätta kravet på god service och kvalité.

Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du är flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga. Vidare förväntas du delta aktivt i gruppens förekommande arbetsuppgifter och medverka till utveckling av verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på din personliga lämplighet.

Kammarrätten eftersträvar en mångfald av kompetenser utifrån exempelvis etnisk och kulturell bakgrund, kön och ålder. De flesta domstolshandläggare är kvinnor. Därför ser vi gärna manliga sökande.

 

Om Kammarrätten i Sundsvall 

Kammarrätten i Sundsvall är en av landets fyra kammarrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från förvaltningsrätterna i Falun, Härnösand, Umeå och Luleå. De vanligaste måltyperna är skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen samt olika mål som avser tvång mot person. Förutom att handlägga mål har kammarrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen. Kammarrätten utför även administrativa uppgifter åt Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag.

Kammarrätten har ungefär 50 medarbetare. Domstolen är uppdelad i två dömande avdelningar, ett målkansli och en administrativ enhet. Den administrativa enheten är gemensam med Hovrätten för Nedre Norrland.

Kammarrätten i Sundsvall är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

I Sundsvall med närliggande tätorter bor cirka 110 000 personer. I Sundsvall finns förutom domstolen universitet och flera statliga verk som samverkar inom ramen för organisationen Myndighetsnätverket. Sundsvall har goda kommunikationer med Stockholm. 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-27
Ansök här

Kontakt

Maria Mettälä, kanslienhetschef
060-18 66 75

Agneta Fernlund, ST:s företrädare vid Kammarrätten
060-18 66 44


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Kammarrätten i Sundsvall