JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare till mark- och miljödomstolen

Arbetsbeskrivning

Vid domstolens kansli kommer du att ingå i ett team med fem handläggare. I dina arbetsuppgifter ingår att registrera inkomna handlingar, kommunicera skriftligt med parter, planera och kalla parter till förhandlingar, expediera domar samt medverka och skriva protokoll vid domstolens större förhandlingar. Som handläggare har du även telefonkontakt med allmänheten och parter.


Kvalifikationer

Du som söker anställningen har lägst gymnasieutbildning och gärna några års yrkeserfarenhet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är noggrann, flexibel och tar egna initiativ. Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta självständigt såväl som i team. Du är dessutom ansvarsfull, har hög servicekänsla och kan hantera stressiga situa-tioner. Särskilt meriterande är erfarenheter av arbete vid annan domstol eller myndighet. Goda kunskaper i MS Word är meriterande. Körkort är en fördel, men inget absolut krav.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänsten är en tillsvidare anställning och inleds med 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-09-01
Tillträde den 1 september 2017 eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning tillämpas och löneanspråk bör anges i ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-04
Arbetsgivarens referensnummer: A698773
Ansök här


Kontakt

Anders Carlbaum
Beredningschef
090-17 21 35
anders.carlbaum@dom.se

Jörgen Vikström
Chefsadministratör
090-17 21 03
jorgen.vikstrom@dom.se

Lena Hedin
Domstolshandläggare
090-172124
lena.hedin@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Umeå tingsrätt

Umeå tingsrätt är en av fem tingsrätter i landet som är mark- och miljödomstol. Domstolen handlägger som första instans bl.a. frågor om tillstånd till miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet samt överprövar beslut enligt bl.a. miljöbalken, fastighetsbildningslagen och plan- och bygglagen. Domsområdet för mark- och miljödomstolen utgör hela Norrbottens län, huvuddelen av Västerbottens län och en mindre del av Västernorrlands län.