JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare, vikariat 12 månader

Vill du utgöra en avgörande kugge inom Sveriges rättsväsende och ansvara för viktiga delar av en domstols arbetet?

Arbetet innebär

Som domstolshandläggare kommer du att tillsammans med domare, notarier och andra domstolshandläggare bereda och handlägga mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera rättegångar, kalla till förhandlingar samt expediera domar. Du kan även, efter beslut om delegation, få utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. att förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning samt protokollföra vid förhandling.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning samt flerårig arbetlivserfarenhet från administrativt arbete. Tidigare erfarenhet från juridiskt arbete och genomförd Paralegalutbildning är särskilt meriterande.

Arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt, något som ställer höga krav på samarbetsförmåga samt mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Vi förutsätter att du har god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig möjligheten att få ta del av ett stimulerande och omväxlande arbetet på en trevlig domstol med 35 kompetenta och engagerade kollegor. Du hittar mer information om Varbergs tingsrätt på http://www.varbergstingsratt.domstol.se/.

Vilka är vi

Tingsrätten bedriver sin verksamhet i funktionella lokaler med fem minuters gångväg från såväl tågstation som stadens centrala delar. Varberg har utmärkta pendlingsmöjligheter från exempelvis Göteborg (40 minuter med tåg) och Halmstad (35 minuter med tåg). Tingsrätten är en öppen och modern arbetsplats med mycket engagerade medarbetare.

Tingsrätten arbetar kontinuerligt med kvaliteten i verksamheten, med målsättningen att den ska kännetecknas av hög professionell kvalité, effektivitet, gott bemötande och god service. Samtliga medarbetare på tingsrätten är engagerad i kvalitetsarbetet, som i olika grupper fokuserar på brottmåls- och tvistemålshantering, bemötande, notarie- och konkursfrågor, kunskapsåtervinning samt digitalt arbetssätt.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 oktober eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-07-01
Arbetsgivarens referensnummer: 89-2018
Ansök här

Kontakt

Joakim Hurtig, chefsadministratör
0340-628450

Ulla Wallin, handläggarchef
0340-628452

Camilla Östh (ST), domstolshandläggare
0340-628407


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Varbergs tingsrätt