JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare vikariat

Om Hässleholms tingsrätt

Hässleholms tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser. Till tingsrättens domsaga hör Hässleholms kommun och Osby kommun. Tingsrätten är organiserad i en målenhet och en enhet för administration och service och har ca 15 anställda varav tre ordinarie domare. Vi arbetar aktivt med att vara en öppen och nytänkande arbetsplats med engagerade medarbetare.

Hässleholms tingsrätt ligger centralt i Hässleholm har utmärkta pendlingsmöjligheter från exempelvis Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och Växjö.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som är utlyst är en visstidsanställning under en domstolshandläggares föräldraledighet, dock längst till och med 2020-08-31.

Som vikarieriande domstolshandläggare på Hässleholms tingsrätt arbetar du i ett team där ni gemensamt ansvarar för det arbete som ska utföras och det sker löpande upplärning och utveckling av arbetet. Du kan komma bl a att arbeta med brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Arbetet innebär bland annat att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka frister, planera rättegångsdagar och kalla till förhandlingar, föra anteckningar och protokoll vid förhandlingar samt att expediera handlingar. Arbetet är ansvarsfullt och sker i nära samarbete med tingsrättens jurister. Du kommer att ha många kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänheten. Viss bemanning kan även bli aktuellt i tingsrättens reception med service och administration.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst 3 årig gymnasiekompetens eller annan motsvarande utbildning. Vi ser gärna att du har relevant eftergymnasial utbildning och högskoleutbildning är meriterande. Erfarenhet av administrativt arbete från annan domstol eller annan offentlig verksamhet är också meriterande. Du behärskar svenska språket mycket väl i tal såväl som i skrift. Det är önskvärt att du har goda kunskaper i engelska. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Microsoft Office programmen. Det är viktigt att du kan organisera ditt arbete, prioritera bland dina arbetsuppgifter och hantera stressiga situationer. Du motsvarar domstolens höga krav på ansvarstagande, omdöme och noggrannhet. Du är utåtriktad, positiv, har en utpräglad känsla för service och en god samarbetsförmåga. Du har en vilja att utvecklas och lära dig nya saker.

Avgörande vid urvalet kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tingsrätten eftersträvar att ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt mångfald avseende ålder, etnisk och kulturell bakgrund kan tillföra verksamheten.

Välkommen med din ansökan.

 

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-03-18
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-09
Arbetsgivarens referensnummer: THH 259-2018
Ansök här

Kontakt

Anna-Maria Schuster
0451-48760


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Hässleholms tingsrätt