JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare, vikariat

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare deltar du i handläggningen av domstolens olika måltyper. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att registrera handlingar i målen, sköta skriftväxling och expediera domar och beslut. Förvaltningsrätten i Härnösand har åtta domstolshandläggare. Arbetet är ansvarsfullt med delvis självständigt beslutsfattande i beredningsarbetet. Du kommer att ha många externa kontakter med parter, advokater och tolkar. Inom domstolen samarbetar du mycket med andra domstolshandläggare, domare och handläggare.


Kvalifikationer

Treårig teoretisk gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning. Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. God datorvana är viktigt.

Arbetet kräver gott omdöme, noggrannhet, flexibilitet, organisationsförmåga och inte minst god samarbetsförmåga. Domstolshandläggarna vid Förvaltningsrätten i Härnösand företräder myndigheten utåt och måste arbeta på ett förtroendegivande och professionellt sätt. Därför krävs en positiv och utåtriktad läggning, med känsla för god service. Du ska trivas med att rotera mellan arbetsuppgifter av olika slag och du ska kunna ta egna initiativ och kunna arbeta med många arbetsuppgifter parallellt i tidvis högt tempo. Domstolshandläggarna fördelar det arbete som ska utföras mellan sig och det är därför viktigt att du trivs med att arbeta i team. Förvaltningsrätten i Härnösand eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Erfarenhet av administrativt arbete är meriterande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
En av våra domstolshandläggare ska vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie, i första hand under tiden 2018-06-01 – 2019-06-30.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-06-01
Tidsbegränsad till: 2019-06-30

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-25
Arbetsgivarens referensnummer: FHA 2018/33
Ansök här


Kontakt

Corinne Kristoffersson
handläggarchef
0611-46 06 30
corinne.kristoffersson@dom.se

Annika Öman
domstolshandläggare
0611-46 06 49
annika.oman@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Härnösand

Förvaltningsrätten i Härnösand är en av tolv förvaltningsrätter i landet. Domstolen har ca 35 anställda och är samlokaliserade med Ångermanlands tingsrätt. Domstolens verksamhetsområde omfattar Västernorrlands och Jämtlands län. Förvaltningsrätten är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi utvecklar ständigt arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har dessutom ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Härnösand ligger vid vackra Höga Kusten. I Härnösand har du korta avstånd till såväl arbete, skola och service som till kultur- och nöjesliv och fritidsaktiviteter. Det finns dessutom en väl utbyggd kollektivtrafik med goda flyg- och tågförbindelser. Härnösands kommun har ca 25.000 invånare, se mer på www.harnosand.se