JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare, vikariat

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett team och tillsammans med domare, notarier och andra domstolshandläggare handlägger du mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera rättegångar, kalla till förhandlingar samt expediera domar. Du kan även, efter beslut om delegation, få utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. att förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning samt protokollföra vid förhandlingar.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: 6 månader eller längre
Tidsbegränsad till: 2019-08-31

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-24
Arbetsgivarens referensnummer: TAL P 2018/16
Ansök här

Kontakt

Jill Oscarsson
Chefsadministratör
0322-793 42

Pernilla Ohlsson, ST
Domstolshandläggare
0322-793 44


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Alingsås tingsrätt

Alingsås tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser. Till tingsrättens domsaga hör Alingsås, Lerum, Ale, Herrljunga och Vårgårda kommuner.

Tingsrätten är belägen i ett äldre charmigt tingshus med en modern tillbyggnad i ett trivsamt villaområde. Om- och tillbyggnation av tingsrätten stod klar i maj 2016 och tillhör nu en av Sveriges modernaste domstolar. Alingsås har utmärkta pendlingsmöjligheter från Göteborg och tingsrätten är belägen på gångavstånd från järnvägsstationen i Alingsås.