JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Om arbetsplatsen

Svea hovrätt är landets största hovrätt med cirka 320 anställda. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att överpröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Svea hovrätt består av åtta dömande avdelningar. Sex av avdelningarna är allmänna avdelningar (brottmål och tvistemål) medan två av avdelningarna är specialiserade (miljö-, plan- och bygg- samt fastighetsrätt respektive immaterial-, marknadsförings- och konkurrensrätt, omfattande tvistemål, skiljemannarätt samt hyresrätt).

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare ingår du i ett arbetslag med jurister och andra domstolshandläggare. Du deltar i handläggningen av mål och ärenden i sin helhet under hela hovrättsprocessen, från det att målet kommer in till hovrätten till det att målen avgörs. Det innebär bland annat att sköta skriftväxling mellan parterna, planera inför förhandlingar, skriva protokoll vid förhandlingar, expediera domar och beslut med mera. Arbetet innefattar mycket kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten. Efter genomgången handledning och internutbildning får du delegation vilket innebär att du, beroende på måltyp, på eget ansvar bereder mål och beslutar om vissa åtgärder i handläggningen av målen.

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens eller motsvarande. Erfarenhet av administrativt arbete från till exempel domstol, myndighet eller advokatbyrå, god datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är en förutsättning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Anställningen ställer krav på god samarbetsförmåga, ansvarskänsla, flexibilitet, effektivitet, noggrannhet och stresstålighet. Vidare innebär arbetet att du har förmåga att fatta egna beslut, organisera och prioritera ditt arbete.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 3
Lön: Månadslön. Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-23
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/777
Ansök här

Kontakt

Åsa Karlbom, HR-specialist
08-56167146

Stina Parmenvik, personalhandläggare
08-56167099

Anette Jellve, (ST) Avdelningsordförande
070-300 18 71

Roger Wikström, Saco-S, Hovrättsråd
08-561 674 38


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Svea hovrätt