JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten i Stockholm söker domstolshandläggare till våra tre kanslienheter samt till enheten för registrering och arkiv.

Som domstolshandläggare på en kanslienhet har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen i målen från det att de kommer in tills de är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att ta emot och registrera handlingar, skicka förelägganden och andra handlingar till parterna, kalla till förhandlingar och expediera domar. Som domstolshandläggare kommer du att arbeta med många arbetsuppgifter parallellt och ibland med korta tidsfrister. Arbetet innebär många kontakter internt och externt. Det kan även förekomma arbete i vårt nämndemannastöd.

Som domstolshandläggare på enheten för registrering och arkiv ingår du i ett team tillsammans med ca 20 andra handläggare. I ditt arbete ingår det bland annat att klassificera och registrera nya mål, bemanna förvaltningsrättens expedition, öppna post och bevaka domstolens e-brevlåda. Det kan även förekomma arbete i arkivet. I arbetet ingår även omfattande kontakter med parter, allmänhet och myndigheter.


Kvalifikationer

Du ska ha gymnasieutbildning och erfarenhet av administrativt arbete, gärna från myndighet.

Rollen som domstolshandläggare kräver att du är noggrann, strukturerad och har gott omdöme. Det är vidare viktigt att du har en hög arbetskapacitet då arbetet tidvis kräver ett högt tempo. Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du är flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga och att du drivs av att arbeta för att nå gemensamma mål. Du ska också ha en mycket god social och kommunikativ förmåga samt utvecklad känsla för service. I ditt bemötande är du positiv och professionell såväl internt som externt.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 5
Det kan bli aktuellt med ytterligare tjänster

Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-28
Arbetsgivarens referensnummer: FST 2017/185
Ansök här


Kontakt

Anna Cahling (kontaktperson för frågor om tjänsterna)
Kanslienhetschef avdelning 1
08-561 685 18

Sussie Holm (kontaktperson för frågor om tjänsterna)
Chef på enheten för registrering och arkiv
08-561 680 16

Chang Notbäck (kontaktperson för frågor om processen)
HR-specialist
08-561 682 68

Amanda Elfström (Saco-S)
Föredragande
08-561 683 04


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Stockholm

Förvaltningsrätten i Stockholm är landets största domstol. Domstolen har omkring 550 medarbetare och handlägger ungefär 500 olika måltyper. Stora målgrupper är migrationsmål, biståndsmål, socialförsäkringsmål, skattemål och mål om offentlig upphandling. Domstolen har en viktig samhällsuppgift att se till att medborgarna får en rättssäker och effektiv prövning av myndighetsbeslut. Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Domstolen verkar för en god kompetensutveckling för alla medarbetare. Verksamheten präglas av professionalism, ansvar och respekt. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.