JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Inledning

Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelserik organisation? Då är det här tjänsten för dig!

Hovrätten för Övre Norrland är Sveriges nordligaste hovrätt och här arbetar ungefär 40 medarbetare. Vi är en öppen och modern domstol och vår verksamhet kännetecknas av kvalitet, enhetlighet och snabb handläggning. Hovrätten består av en dömande avdelning och en administrativ enhet. Vi söker nu en domstolshandläggare till den dömande avdelningen.

Arbetet innebär

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med domare, fiskaler och andra domstolshandläggare handlägger du mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet är omväxlande och innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, besvara handläggningsfrågor, förbereda och kalla till rättegångar, föra anteckningar vid rättegångar samt expediera domar och beslut. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder och bereda mål självständigt under eget ansvar.

 Vi söker dig som

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig. Du har avslutad gymnasieutbildning med examen eller annan avslutad utbildning på motsvarande nivå som bedöms likvärdig.

Du är en van datoranvändare med IT-intresse och har datorn som ett naturligt arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska. Övriga språkkunskaper kan vara meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 Övrigt

Tillsvidareanställning som inleds med 6 mån provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-28
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/257
Ansök här

Kontakt

Kanslisamordnare Annika Sjöstedt
090-172009

ST Karina Larsson
090-172002


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Hovrätten för Övre Norrland