JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med domare, notarier, beredningsjurist och andra domstolshandläggare kommer du att handlägga brottmål, tvistemål och domstolsärenden.

Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att förbereda och planera för rättegångar, sköta skriftväxling, bevaka frister, ta emot och registerera uppgifter i mål och ärenden, kalla till förhandlingar, föra protokoll vid rättegångar och expediera domar samt gallra handlingar. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktigt.

Du ska ha avslutad gymnasieutbildning eller annan utbildning på motsvarande nivå. Meriterande är arbete på annan domstol, myndighetsbakgrund eller liknade arbete. Ordningsvaktförordnande är en merit. Du är van datoranvändare och ser dator, e-post och telefon som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Det är även viktigt att du arbetar strukturerat och resultatinriktat och du är gärna med och utvecklar verksamheten till exempel genom att delta i olika arbetsgrupper.

För att arbeta hos oss ska du dela den statliga värdegrunden:

• demokrati,

• legalitet,

• objektivitet,

• åsiktsfrihet,

• respekt för lika värde, frihet och värdighet, samt

• effektivitet och service.

Vi ser gärna manliga sökande eftersom flertalet anställda i tingsrätten är kvinnor.

Vi sätter värde på de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Snarast efter överenskommelse.

Antal platser: En eller flera
Lön: Tingsrätten tillämpar individuell lönesättning och provanställning. Ange därför löneanspråk i ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-22
Arbetsgivarens referensnummer: 2017-209
Ansök här


Kontakt

Annelie Roy
Handläggarchef
035-15 25 52

Anna Mårtensson, ST
035- 15 25 69


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Halmstads tingsrätt

Halmstads tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser.

Här arbetar lagman, domare, fiskal, beredningsjurist, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal, tillsammans är vi ca 35 personer.

Vi finns i trevliga och modernt utrustade lokaler i centrala Halmstad med utsikt över Nissan.

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en modern domstol belägen i en starkt växande kommun med högskola, industri och handel samt ett rikt utbud av kultur och idrott.