JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsverket söker assessorer till Rättsenheten

Arbetsbeskrivning

Vill du ha ett utåtriktat juridiskt arbete med möjlighet att aktivt delta i det förändringsarbete som pågår inom Sveriges Domstolar?

Arbetsuppgifterna kan bestå av att:

• ge intern juridisk rådgivning inom områden som offentlighet och sekretess samt personuppgiftshantering men även i t.ex. tolkfrågor

• göra juridiska analyser av utvecklingsarbete inom Sveriges Domstolar

• utföra utredningar och genomföra olika regeringsuppdrag, ofta i projektform

• föredra remisser

• stötta domstolarna inför större lagändringar

• ansvara för vissa frågor om internationell rätt

Arbetet innebär externa kontakter med domstolar, andra myndigheter och Regeringskansliet.

Arbetet medför resor.


Kvalifikationer

Vi söker en eller flera drivna och initiativrika hovrätts- och/eller kammarrättsassessorer med intresse för att utveckla Sveriges Domstolar. Erfarenhet av personuppgiftshantering är meriterande.

Du som söker är välmeriterad och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är noggrann, har gott omdöme, bred juridisk kompetens och god verksamhetskunskap.

Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta både självständigt och i projektform. Framförallt är du analytisk och har ett problemlösande förhållningssätt. Du ser möjligheter och trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tidsbegränsad anställning/förordnande på två-sex år med möjlighet till förlängning.
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 3
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-19
Arbetsgivarens referensnummer: 1970-2017
Ansök här


Kontakt

Charlotte Driving
Enhetschef Chefsjurist
036-15 53 00
0737-188840
charlotte.driving@dom.se

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Placeringsort: Jönköping eller Göteborg

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. På Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i centrala Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Domstolsverket har även lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Rättsenheten är en av fem enheter på Avdelningen för domstolsutveckling, som har som huvudsaklig uppgift att driva och stödja domstolarnas arbete med att utveckla kärnverksamheten.

Rättsenheten har en central roll när det gäller att bevaka och utreda de rättsliga förutsättningarna för utvecklingsinsatser på domstolarna. Enheten har också till uppgift att i nära dialog med domstolarna initiera nödvändiga författningsförändringar samt ta fram föreskrifter till stöd för den dömande verksamheten. En annan viktig uppgift är att i samband med lagändringar analysera deras påverkan på arbetsformer och rutiner och ge domstolarna stöd i sådana frågor.