JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsverket söker en IT-arkitekt

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som IT-arkitekt främst i rollen som lösningsarkitekt.

Du kommer bland annat att leda design och implementation av verksamhetens krav, samt även att vara ett stöd till systemutvecklare/tekniker där även du som arkitekt arbetar praktiskt med utveckling. Du kommer ha ansvar för att se till att Domstolsverkets tekniska arkitektur följs, ta fram och följa upp standarder och riktlinjer inom arkitekturområdet, medverka i förstudier och utvärderingar av nya tekniker.

Ett stöd i detta arbete är vår arkitekturgrupp som du blir en viktig del i. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med goda möjligheter till kompetensutveckling.


Kvalifikationer

Du har erfarenhet av arbete som IT-arkitekt, lösningsarkitekt, mjukvaruarkitekt eller liknande roll och kan hantera design samt implementation av systemlösningar utifrån beställarens krav. Det är en fördel om du är van att arbeta i modelleringsverktyget Enterprise Architect. Du har kunskaper om systemutveckling, infrastruktur och tjänstebaserad arkitektur. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet kring utveckling/design av säkerhetslösningar.

Du har erfarenhet av agila metoder och testdriven utveckling.

Du har IT-utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt och gärna certifiering.

Som person är du lösningsorienterad, flexibel och självgående. Du har ledaregenskaper, gillar utmaningar, har god analytisk förmåga och lätt för att samarbeta.

Självklart står du bakom vår värdegrund – lyhördhet, återkoppling, arbetsglädje och helhetssyn.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-07
Arbetsgivarens referensnummer: 0645-2018
Ansök här


Kontakt

Per Lehto
Enhetschef för IT-samordning
0708-35 96 54

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du har möjlighet.

Placeringsort Jönköping.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Vi behöver fler som vill göra samhällsnytta! Vill du jobba med själva hörnpelarna i vårt demokratiska samhälle? Då skall du komma och arbeta med oss.

På Domstolsverkets IT-avdelning jobbar vi med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Just nu står vi inför många spännande utmaningar för att digitalisera verksamheten.

Totalt är vi 100 kollegor på avdelningen, som arbetar brett inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Tillsammans med dina kollegor kommer du att realisera Sveriges Domstolars befintliga och kommande behov av IT.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar, som omfattar ett 80-tal olika domstolar, myndigheter och nämnder där cirka 6 800 personer arbetar. På Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping, där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö.