JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsverket söker en Projektledare/Scrum master

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som projektledare eller Scrum Master, hos oss har du möjlighet att arbeta i båda rollerna.

Utifrån din erfarenhet kommer du att ta dig an spännande utmanande uppdrag. Det betyder att du kan komma att arbeta med nedanstående arbetsuppgifter:

Leda team i nyutvecklingsprojekt eller förvaltning.

Ta ansvar för helheten i större projekt med inriktning mot IT.

Föra dialog med verksamheten.

Utveckla Domstolsverkets agila systemutvecklingsmetod (DAX).


Kvalifikationer

Du är en erfaren projektledare eller har erfarenhet av att arbete som Scrum Master. Tillsammans med ditt projekt eller team har du lyckats väl i din roll.

Du har IT-utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt samt minst några års erfarenhet inom arbetsområdet. Det är meriterande om du har en certifiering som Scrum Master och att du känner dig bekväm med agila arbetsmetoder.

Du har förmågan att ta egna initiativ och tar ett stort ansvar för ditt arbete. Du tycker om att bygga team där alla får en möjlighet att utvecklas och du kan skapa en bra stämning i projektet/teamet. Du är en lagspelare som uppskattar ett enkelt, rakt och prestigelöst samarbete och du sätter ett värde på att både få vara en del av, och att leda projekt. Det är även meriterande om du har erfarenhet från andra roller inom systemutveckling.

Som person är du noggrann, målinriktad, serviceinriktad och tar gärna egna initiativ. Du har ledaregenskaper och lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.

Självklart står du bakom vår värdegrund – lyhördhet, återkoppling, arbetsglädje och helhetssyn.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-07
Arbetsgivarens referensnummer: 0646-2018
Ansök här


Kontakt

Per Lehto
Enhetschef för IT-samordning
0708-35 96 54

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du har möjlighet.

Placeringsort Jönköping.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Vi behöver fler som vill göra samhällsnytta! Vill du jobba med själva hörnpelarna i vårt demokratiska samhälle? Då skall du komma och arbeta med oss.

På Domstolsverkets IT-avdelning jobbar vi med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Just nu står vi inför många spännande utmaningar för att digitalisera verksamheten.

Totalt är vi 100 kollegor på avdelningen, som arbetar brett inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Tillsammans med dina kollegor kommer du att realisera Sveriges Domstolars befintliga och kommande behov av IT.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar, som omfattar ett 80-tal olika domstolar, myndigheter och nämnder där cirka 6 800 personer arbetar. På Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping, där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö.