JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsverket söker en arbetsrättsjurist till Förhandlingsenheten

Arbetsbeskrivning

Vår nuvarande arbetsrättsjurist har utnämnts till rådman och vi söker därför en ersättare.

Du kommer att svara för arbetsrättslig rådgivning inom Sveriges domstolar. En annan viktig uppgift är att förbereda och medverka vid förhandlingar med de fackliga organisationerna. I arbetsuppgifterna ingår även att bereda och föredra ärenden i Personalansvarsnämnden. Till detta kommer att leda utbildningar med arbetsrättsligt innehåll samt att delta i arbetet med att besvara remisser.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är jurist med mycket goda kunskaper inom arbetsrätt. Du har tidigare erfarenhet av fackligt förhandlingsarbete och arbetsrättslig rådgivning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att hålla utbildning inom något av dessa områden.

Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten, men har samtidigt förmåga att arbeta mot uppställda tidsramar. Du arbetar strukturerat och är självgående inom ramen för dina ansvarsområden. För att trivas i rollen krävs att du har en väl utvecklad analytisk förmåga och gillar att samarbeta med kollegor och ge service. En viktig egenskap är den pedagogiska förmågan, eftersom du både kommer undervisa grupper och förklara juridik för icke-jurister. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Urval sker löpande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidareanställning alternativt tidsbegränsad anställning/förordnande, enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-04-06
Arbetsgivarens referensnummer: 646-2017
Ansök här


Kontakt

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63

Marie Eriksson
Enhetschef Arbetsgivarenheten
036-15 53 00
0708-35 90 57


Övrigt

Placeringsort är i första hand Jönköping. I andra hand kan placering i Stockholm, Göteborg eller Malmö komma att bli aktuell. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar, som omfattar ett 80-tal olika domstolar, myndigheter och nämnder där cirka 6 800 personer arbetar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping, där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Avdelningen för HR och kommunikation består av sex enheter, nämligen enheten för intern kommunikation, enheten för extern kommunikation, intern HR, arbetsgivarenheten, enheten för löneadministration och förhandlingsenheten.

Förhandlingsenheten – som består av sju personer – ansvarar för förhandlingar med de fackliga organisationerna om löner och andra anställningsvillkor för medarbetare inom Sveriges Domstolar. Till ansvarsområdena hör också frågor som lönesättning av nya domare, rekrytering av notarier, arbetsrättslig rådgivning samt kanslifunktion för Personalansvarsnämnden och Notarienämnden. Nu söker vi en arbetsrättsjurist till Förhandlingsenheten.