JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsverket söker en ordinarie domare eller hovrättsassessor

Arbetsbeskrivning

Med utgångpunkt från erfarenheter av domstolsarbete och förståelse för domstolarnas verksamhet främst kring brottmål kommer du att ha rollen som verksamhetsutvecklare. Du kommer att ta fram och formulera behov och krav på det framtida verksamhetsstödet men också delta i utvecklingen av domstolarnas arbetssätt och rutiner. I arbetet kommer du att samarbeta med medarbetare med såväl juridisk som teknisk kompetens eller med erfarenhet av arbete som handläggare i domstol. Arbetet bedrivs ofta i projektform. Som verksamhetsutvecklare kan du också komma arbeta med rent juridiska frågor såsom:

• att analysera och sammanställa behov som berör verksamhetsstöd inom Sveriges Domstolar och

• att utreda juridiska frågeställningar som ska ligga till grund för analysarbetet.

Arbetet innebär externa kontakter med såväl representanter från Sveriges Domstolar som med andra myndigheter som domstolarna samverkar med inom Rättsväsendets informationsförsörjning (RIF), t.ex. Åklagarmyndigheten, Polisen och Kriminalvården.

Tjänsteresor ingår i arbetet.


Kvalifikationer

Vi söker en ordinarie domare från allmän domstol eller hovrättsassessor med ett intresse för frågor som rör verksamhetsutveckling med inriktning mot verksamhetsstöd. Vi förutsätter att du har ett intresse för frågor som rör digitalisering.

Arbetet kräver att du som person är problemlösande och analytisk samt har god fallenhet för logiskt tänkande. Arbetet är till stora delar inriktat på att analysera verksamheten, arbetsmetoder och digitaliserad informationshantering. Du behöver därför ha god förmåga till helhetssyn på verksamheten och insikt i digitaliseringens betydelse för effektiva arbetssätt.

Du har lätt för att samarbeta med andra yrkeskategorier men är också självständig, drivande, noggrann och tar egna initiativ. Du har innovationsförmåga och trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet.

Tidigare erfarenheter från utvecklingsarbete eller myndighetsövergripande samverkan inom brottmålsområdet är meriterande. Meriterande är också erfarenhet av arbete som särskilt har gällt offentlighets- och sekretesslagstiftning, personuppgiftslagstiftning eller digitaliseringsfrågor.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-04-09
Arbetsgivarens referensnummer: 395-2017
Ansök här


Kontakt

Anna Sjöman
Enhetschef
036-15 55 02
070- 183 24 81

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Placeringsort i första hand Jönköping eller Göteborg.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Avdelningen för domstolsutveckling driver och stödjer verksamhetsutveckling i Sveriges Domstolar med den övergripande målsättningen att säkerställa ett högt förtroende hos allmänheten för domstolarnas verksamhet. Avdelningen ansvarar bland annat för utveckling av domstolarnas inre organisation och arbetsformer, utveckling av olika målhanteringsprocesser samt utveckling och förvaltning av IT-baserade verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar även för, och driver utveckling av, juridiska frågor och arkivfrågor. På avdelningen arbetar medarbetare med olika yrkesbakgrund tillsammans och i samverkan med domstolar och med externa intressenter. Medarbetarna finns på Domstolsverkets samtliga kontor.

Enheten för produktutveckling är en av fem enheter på Avdelningen för domstolsutveckling. Enheten bedriver ett omfattande arbete med att utnyttja digitaliseringens möjligheter i syfte att skapa en mer effektiv och rättssäker informationshantering i Sveriges domstolar. I detta arbete ingår att utveckla domstolarnas verksamhetsstöd och det elektroniska informationsutbytet med myndigheter i rättskedjan och med medborgare är nu i fokus.

Till enheten söker vi nu en verksamhetsutvecklare (ordinarie domare från allmän domstol eller hovrättsassessor ) som vill ha ett utåtriktat arbete med möjligheter att aktivt bidra till det förändringsarbete som pågår inom Sveriges Domstolar.