JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsverket söker förhandlare

Arbetsbeskrivning

Domstolsverket ansvarar för förhandlingar om kollektivavtal som tillämpas på medarbetare inom Sveriges Domstolar. Avtalen handlar främst om löner och andra anställningsvillkor. Vi söker nu en medarbetare som vill arbeta med förhandlingsfrågor rörande främst löner.

Arbetet går ut på att planera och genomföra förhandlingar med de fackliga organisationerna, utveckla stödmaterial och delta i arbetet med att utvärdera revisionerna. Rådgivning till domstolarna samt till andra enheter inom Domstolsverket i frågor som rör lönesättning är en central del i arbetsuppgifterna. Även lönesättning av nyutnämnda domare kan bli aktuellt. Till arbetsgifterna hör också att svara för MBL-förhandlingar på lokal nivå.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR, ekonomi eller juridik. Utöver utbildningen har du erfarenhet av lönebildnings- eller förhandlingsarbete. Du bör också ha erfarenhet av arbetsrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet från Sveriges Domstolar eller annan statlig verksamhet.

För att lyckas i arbetet måste du kunna agera på ett förtroendeingivande och relationsskapande sätt. Du ska också ha en väl utvecklad analytisk förmåga och en stark personlig integritet.

Som person är du noggrann och drivande. Vidare ska du vara van vid att ge ett professionellt bemötande. Du har mycket gott omdöme och mycket god samarbetsförmåga samt en utvecklad förmåga att arbeta resultatinriktat. Du uttrycker dig väl såväl skriftligt som muntligt. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det förekommer resor i arbetet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-25
Arbetsgivarens referensnummer: 1384-2017
Ansök här


Kontakt

Mikael Sandh
Tf enhetschef
0708-75 68 66
Mikael.Sandh@dom.se

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036- 15 53 63


Övrigt

Placeringsort Jönköping.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping. Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i en trivsam miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Avdelningen för HR och kommunikation består av sex enheter, nämligen enheten för intern kommunikation, enheten för extern kommunikation, intern HR, arbetsgivarenheten, enheten för löneadministration och förhandlingsenheten. Vi söker nu en förhandlare till Förhandlingsenheten där det för närvarande arbetar sju personer.