JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsverket söker verksamhetsanalytiker

Arbetsbeskrivning

Med utgångpunkt ifrån dina erfarenheter som verksamhetsanalytiker och förståelse av verksamhetsutvecklingsarbete kommer du att identifiera, analysera och formulera domstolarnas och andra intressenters behov och krav, främst på det nuvarande och framtida verksamhetsstöd inom Sveriges Domstolar. Du kommer ge metodstöd vid utveckling av verksamhetens processer. I rollen ingår samarbete med medarbetare med såväl kompetens från domstolarnas verksamhet som med teknisk kompetens. Arbetet bedrivs ofta i projektform.

Som verksamhetsanalytiker kommer du att arbeta med:

• Verksamhetsanalys i syfte att samla in kunskap kring såväl verksamhetens nuläge som önskat läge. Verksamhetsanalyserna bedrivs i huvudsak genom modellering av verksamhetens mål, processer, begrepp, information och regelverk.

• Utbildning/metodstöd i verksamhetsmodellering

Arbetet innebär externa kontakter med såväl representanter från Sveriges Domstolar som med andra myndigheter som domstolarna samverkar med inom Rättsväsendets informationsförsörjning (RIF), t.ex. Åklagarmyndigheten, Polisen och Kriminalvården.

Tjänsteresor ingår i arbetet.


Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom IT eller verksamhetsutveckling. Du har förmågan att strukturera, dokumentera och analysera verksamheten, processer, begrepp och information i modeller. Du ska ha erfarenhet av processmodellering och behovsanalyser. Arbetet kräver att du som person är analytisk och problemlösande.

Du har lätt för att samarbeta med andra yrkeskategorier men är också självständig, drivande, noggrann och tar egna initiativ. Du trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet. Vidare är du kommunikativ och trivs med att hålla i presentationer och facilitera möten och workshops.

Kunskaper i modelleringsverktyget Sparx Enterprise Architect är meriterande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-05-01
Arbetsgivarens referensnummer: 868-2017
Ansök här


Kontakt

Anna Sjöman
Enhetschef
036-15 55 02
070- 183 24 81

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Placeringsort är Jönköping.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Avdelningen för domstolsutveckling driver och stödjer verksamhetsutveckling i Sveriges Domstolar med den övergripande målsättningen att säkerställa ett högt förtroende hos allmänheten för domstolarnas verksamhet. Avdelningen ansvarar bland annat för utveckling av domstolarnas inre organisation och arbetsformer, utveckling av olika målhanteringsprocesser samt utveckling och förvaltning av IT-baserade verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar även för, och driver utveckling av, juridiska frågor och arkivfrågor. På avdelningen arbetar medarbetare med olika yrkesbakgrund tillsammans och i samverkan med domstolar och med externa intressenter. Medarbetarna finns på Domstolsverkets samtliga kontor.

Enheten för produktutveckling är en av fem enheter på Avdelningen för domstolsutveckling. Enheten bedriver ett omfattande arbete med att utnyttja digitaliseringens möjligheter i syfte att skapa en mer effektiv och rättssäker informationshantering i Sveriges domstolar. I detta arbete ingår att utveckla domstolarnas verksamhetsstöd. Det elektroniska informationsutbytet med myndigheter i rättskedjan och med medborgare är nu i fokus.

Till enheten söker vi nu en verksamhetsanalytiker som vill ha ett utåtriktat arbete med möjligheter att aktivt bidra till det förändringsarbete som pågår inom Sveriges Domstolar.