JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsverket söker verksamhetsutvecklare

Arbetsuppgifter

Till enheten söker vi nu två verksamhetsutvecklare som vill bidra till det förändringsarbete som pågår inom Sveriges Domstolar, särskilt med avseende på verksamhetsstödet Vera, och till att förvalta verksamhetsstödet.

Med utgångpunkt från erfarenheter av domstolsarbete och förståelse för domstolarnas verksamhet kommer du att ha rollen som verksamhetsutvecklare. Du kommer bl.a. att ta fram, analysera och formulera behov och krav bl.a. på verksamhetsstödet Vera men också delta i utvecklingen av Vera samt domstolarnas arbetssätt och rutiner. I arbetet ingår bland annat att analysera och bearbeta förändringsönskemål och fel i Vera, ge stöd till domstolarna, administrera centrala systemdata och mallar.

I arbetet kommer du att samarbeta med medarbetare med såväl juridisk som teknisk kompetens eller med erfarenhet av arbete som handläggare i domstol. Arbetet bedrivs ofta i projekt- eller uppdragsform.

Arbetet innebär externa kontakter med såväl representanter från Sveriges Domstolar som med andra myndigheter som domstolarna samverkar med inom Rättsväsendets informationsförsörjning (RIF), t.ex. Åklagarmyndigheten, Polisen och Kriminalvården.

Tjänsteresor ingår i arbetet.


Kvalifikationer

Vi söker medarbetare med erfarenhet från Sveriges Domstolar t.ex. som handläggare, med intresse för frågor som rör verksamhetsutveckling med inriktning mot verksamhetsstöd och som har god och bred kunskap om verksamhetsstödet Vera. Vi vill att du har kunskap om hur Vera stöder domstolarna i hela målhanteringen, från inkomna handlingar till avslutande av målet. Vi förutsätter att du har ett intresse för frågor som rör digitalisering.

Arbetet kräver att du som person är problemlösande och analytisk. Arbetet är till stora delar inriktat på att analysera verksamheten arbetsmetoder och informationshanteringen i bl.a. Vera. Du behöver därför ha god förmåga till helhetssyn på verksamheten och insikt i digitaliseringens betydelse för effektiva arbetssätt.

Du har lätt för att samarbeta med andra yrkeskategorier men är också självständig, drivande, noggrann och tar egna initiativ. Du trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet.

Tidigare erfarenheter från utvecklingsarbete särskilt avseende verksamhetsstöd eller arbete i domstol är meriterande. Meriterande är också mer specifik kunskap om verksamhetsstödet Vera t.ex. som systemadministratör eller Vera-lärare.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är i första hand Jönköping

Antal platser: 2
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-23
Arbetsgivarens referensnummer: 59-2018
Ansök här


Kontakt

Anna Sjöman
Enhetschef
036-15 55 02
070- 183 24 81

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Placeringsort är i första hand Jönköping.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Avdelningen för domstolsutveckling driver och stödjer verksamhetsutveckling i Sveriges Domstolar med den övergripande målsättningen att säkerställa ett högt förtroende hos allmänheten för domstolarnas verksamhet. Avdelningen ansvarar bland annat för utveckling av domstolarnas inre organisation och arbetsformer, utveckling av olika målhanteringsprocesser samt utveckling och förvaltning av IT-baserade verksamhetsstöd.

Avdelningen ansvarar även för, och driver utveckling av, juridiska frågor och arkivfrågor. På avdelningen arbetar medarbetare med olika yrkesbakgrund tillsammans och i samverkan med domstolar och med externa intressenter. Medarbetarna finns på Domstolsverkets samtliga kontor.

Enheten för produktförvaltning är en av fem enheter på Avdelningen för domstolsutveckling. Enheten bedriver ett omfattande arbete med att utnyttja digitaliseringens möjligheter i syfte att skapa en mer effektiv och rättssäker informationshantering i Sveriges domstolar. I detta arbete ingår att förvalta och utveckla domstolarnas verksamhetsstöd.