JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Driven chef till enheten för IT-arkitektur och integration

"Det bästa med mitt jobb?

Att tillsammans med innovativa och kompetenta kollegor på IT-avdelningen få vara med och driva utveckling och digitalisering i en verksamhet som är en av de bärande delarna i vårt demokratiska samhälle”

                                        Anna Widing Torstensson, enhetschef på IT-avdelningen

 

Varför ska du söka?

Visste du att Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering? Tillsammans underlättar vi vardagen för närmare 7 000 användare på Sveriges domstolar och bidrar således till rättstrygghet och demokrati för landets invånare varje dag.

IT-avdelningen växer med fler kollegor och utökat uppdrag. Enheten för IT-arkitektur och integration är nyinrättad och fyller en viktig funktion för att avdelningen ska lyckas med sitt uppdrag att styra den strategiska utvecklingen avseende IT inom Sveriges Domstolar. Att arbeta med en hållbar IT-arkitektur och säkra lösningar är en viktig grund i digitaliseringen. Här finns chansen att tillsammans med ca 16 medarbetare bygga upp enhetens verksamhet och styra IT-arkitektur, integrationslösningar och IT-säkerhet för framtiden.

Hos oss är ledarskap, verksamhetsansvar och arbetsgivaransvar tre samverkande delar i ett framgångsrikt chefskap. Som chef hos oss blir du en nyckelperson i den fortsatta utvecklingen av verksamheten.

Vad innebär arbetet?

Din roll som enhetschef innebär att du leder enhetens arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med medarbetarna. Du har personal- och budgetansvar och deltar aktivt i hela IT-avdelningens arbete genom ditt engagemang i avdelningens ledningsgrupp. Ledningsgruppen består av avdelningschef och enhetschefer för avdelningens sex enheter.

Enheten för IT-arkitektur och integration har ett brett, strategiskt ansvarsområde inom Domstolsverket enligt följande:

  • IT-arkitektur inkl. lösnings-, mjukvaru-, infrastruktur- och säkerhetsarkitektur
  • Utveckling och förvaltning av integrationsplattform och integrationslösningar
  • Samordning av strategiskt, taktiskt och operativt IT-säkerhetsarbete.

Som chef ansvarar du ytterst för enhetens verksamhetsområden. Enheten tar lead i frågor som rör IT-arkitektur, IT-säkerhet och integrationslösningar. Tillsammans med dina medarbetare utvecklar ni principer och riktlinjer för IT-säkerhet och IT-arkitektur.

Vem är du?

För att vara en aktuell kandidat behöver du en dokumenterad erfarenhet som chef inom IT under de senaste tre åren. Du har relevanta kunskaper och erfarenheter av arbete  inom IT-arkitektur, IT-säkerhet och integrationslösningar. I grunden har du en relevant akademisk utbildning, gärna inom IT eller motsvarande.

Du som ledare motiverar och coachar dina medarbetare till framgång. Du har förmågan att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och kan tydligt kommunicera detta. Att våga utmana i nya tankegångar och hitta hållbara lösningar är din styrka. Då vi har ett agilt arbetssätt behöver du som ledare tillämpa ett tillitsbaserat ledarskap där du leder med högt förtroende och tillit till dina medarbetare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vilka är vi

Domstolsverkets huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja de ca 80 självständiga myndigheterna i Sveriges Domstolar, inom områdena IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Domstolsverket har ingen bestämmanderätt över domstolarnas dömande verksamhet eller deras domslut. Läs mer under www.domstol.se. 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-31
Arbetsgivarens referensnummer: 906-2019
Ansök här

Kontakt

Lena Nilsson
036155316

Anna Kronander, SACO
073-1403844

Magnus Danielsson, ST
036-155363


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domstolsverket