JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Driven och initiativrik jurist med intresse för utveckling

Vill du ha ett utåtriktat juridiskt arbete med möjlighet att aktivt delta i det förändringsarbete som pågår inom Sveriges Domstolar?

Rättsenheten söker en driven och initiativrik medarbetare med intresse för att utveckla Sveriges Domstolar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor.

Du som söker är välmeriterad och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är noggrann, har gott omdöme, bred juridisk kompetens och god verksamhetskunskap. Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta både självständigt och i projektform. Framförallt är du analytisk och har ett problemlösande förhållningssätt. Du ser möjligheter och trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Mer specifikt söker vi en notariemeriterad jurist, gärna med erfarenhet som beredningsjurist för tillsvidareanställning


Arbetsuppgifterna kan bestå av att:

• ge intern juridisk rådgivning inom områden som offentlighet och sekretess samt personuppgiftshantering men även i t.ex. tolkfrågor

• göra juridiska analyser av utvecklingsarbete inom Sveriges Domstolar

• utföra utredningar och genomföra olika regeringsuppdrag, ofta i projektform

• föredra remisser

• stötta domstolarna inför större lagändringar

• ansvara för vissa frågor om internationell rätt

• ta fram föreskrifter och föreslå lagändringar. Arbetet innebär externa kontakter med domstolar, andra myndigheter och Regeringskansliet.

 

Vilka är vi

Rättsenheten är en av fem enheter på Avdelningen för domstolsutveckling, som har som huvudsaklig uppgift att driva och stödja domstolarnas arbete med att utveckla kärnverksamheten. Rättsenheten har en central roll när det gäller att bevaka och utreda de rättsliga förutsättningarna för utvecklingsinsatser på domstolarna. Enheten har också till uppgift att i nära dialog med domstolarna initiera nödvändiga författningsförändringar samt ta fram föreskrifter till stöd för den dömande verksamheten. En annan viktig uppgift är att i samband med lagändringar analysera deras påverkan på arbetsformer och rutiner och ge domstolarna stöd i sådana frågor.

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Domstolsverket tillämpar provanställning.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-06
Arbetsgivarens referensnummer: 1342-2018
Ansök här

Kontakt

Charlotte Driving
036-155403

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domstolsverket