JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Ekonomiadministratör

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med ekonomiadministrativa uppgifter som att hantera domstolens budget och löpande uppdatera samt följa upp och analysera budgetens utfall, fakturahantering i ekonomisystemet Agresso, granska utbetalning av ersättning för kostnader i mål i betalningssystemet KIM, boka tjänsteresor för personal, attestera rese- och utläggsräkningar samt hantera löner till nämndemän. Du kommer även att hjälpa till med den dagliga administrationen av nämndemannafrågor mm.

Du kommer ha din placering på domstolens administrativa kansli, vilket är den enhet som ger service och stöd till den dömande verksamheten. Här utvecklar vi rutiner och arbetssätt gemensamt och lägger stort värde på samarbete.


Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller erfarenhet som kan klassificeras som likvärdig. Har du tidigare arbetat i en myndighet med ekonomiadministration ses det som meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift och du är en van användare av Office-paketet och av olika administrativa system.

I rollen som ekonomiadministratör är det viktigt att du tycker om och har en hög känsla för service och problemlösning samt att du är ansvarsfull och självgående i ditt arbete. Vi ställer höga krav på flexibilitet, prioriteringsförmåga och stresstålighet då arbetet ibland innebär hastigt uppkomna situationer. Du månar om att upprätthålla struktur, effektivitet och noggrannhet i allt du gör. Du trivs med att både arbeta självständigt och i grupp.

Dina personliga egenskaper är avgörande i den här rekryteringen.

Det kommer ingå ett digitalt färdighet- och personlighetstest i ansökningsförfarandet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Så snart som möjligt, enligt överenskommelse.
Ettårigt föräldravikariat

Antal platser: 1
Lön: Enligt överenskommelse


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-27
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2017/0244
Ansök här


Kontakt

Frida Sehlin Söderman
HR-specialist
031-732 71 51
frida.sehlinsoderman@dom.se

Anna Hjort Ööpik
Administrativ direktör
031-732 71 27
anna.hjort-oopik@dom.se

Denise Zetterström
Domstolshandläggare/ST
031 - 732 73 10

Kristina Veress Hagmar (Saco-S)
Föredragande jurist
031-732 72 65


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en Sveriges tolv förvaltningsrätter samt en av fyra migrationsdomstolar, och består av cirka 300 medarbetare. Vår främsta uppgift är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter. Domstolen har sex dömande av-delningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet samt enheten för registratur och arkiv.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna medarbetare. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete av verksamheten?

Vi söker en ekonomiadministratör för ettårigt föräldravikariat.

Välkommen med din ansökan!