JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

En eller flera domstolshandläggare sökes till Förvaltningsrätten i Göteborg

”Som domstolshandläggare på Förvaltningsrätten i Göteborg får jag möjligheten att arbeta med administration och service på ett omväxlande sätt. Tillsammans med mina kollegor bidrar jag till den viktiga samhällsfunktion som förvaltningsrätten utgör. Rättsväsendet är spännande och det känns att jag är en del av något större”

Så här beskriver en domstolshandläggare sitt arbete på Förvaltningsrätten i Göteborg och varför hen trivs så bra i sin roll. Vi söker nu flera engagerade domstolshandläggare som vill bli en del av vårt team. 

Det här får du arbeta med 

Hos oss på förvaltningsrätten kan du som domstolshandläggare arbeta på domstolens målkansli, registratur eller arkiv. Dina arbetsuppgifter varierar lite beroende på vilken funktion du arbetar på. Det är verksamhetens kort- och långsiktiga behov som styr din placering. Det innebär att du behöver vara flexibel då det kan förekomma att du roterar mellan funktionerna. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Målkansli:

På målkansliet arbetar du i huvudsak med skriftväxling i målen, kallar berörda parter till förhandlingar och expedierar domar och beslut.

Registratur:

På registraturen registrerar du nyinkomna mål och andra handlingar. Du ansvarar för inkommande post och ser till att felsända skrivelser kommer till rätt myndighet.

Arkiv:

På arkivet handlägger du interna och externa beställningar av arkivhandlingar och arbetar med hantering av akter i avgjorda mål, som bevakning och registrering av delgivning och laga kraft och handläggning av överklagande till kammarrätterna. I arbetet ingår även sortering och arkivering av handlingar.

I din roll som domstolshandläggare ingår också att introducera och handleda dina nyanställda kollegor.

Gemensamt för samtliga funktioner är att du som domstolshandläggare ansvarar för den administrativa hanteringen av våra mål. Du har mycket kontakt med parter och allmänhet framförallt via telefon och i skrift. Det innebär att vi vill att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten men också till dina kollegor på domstolen. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värdesätter vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver vara noggrann och ha ett flexibelt förhållningssätt. Du kan med kort framförhållning prioritera om dina arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att lära dig nya arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ansvarsfull och mån om att hanteringen med våra mål går rätt till.

 
Vi söker dig som

  • Har lägst gymnasieutbildning
  • Har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och administration
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet av liknande arbete på domstol kan vara meriterande.

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen.

Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.

Vi tror på att balans mellan arbete och fritid är en stark bidragande faktor till att trivas och må bra. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Vi arbetar aktivt med olika friskvårdsinsatser för att främja hållbar hälsa hos våra medarbetare.

Vilka är vi

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med över 350 medarbetare. Vi strävar efter att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Domstolen har sex dömande avdelningar. Var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv och enheten för service och säkerhet.

På domstolen är vi totalt över 50 domstolshandläggare som arbetar tillsammans på målkansli, registratur och arkiv. Bli en av oss!

"Jag gillar utmaningen i arbetet, att saker kan vända helt plötsligt och att man måste styra om dagen. Mina kollegor är också väldigt viktiga. Vi har roligt på jobbet”.

Övrigt

Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som domstolshandläggare och vad just du vill bidra med.

Digitala arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del i urvalsprocessen. Intervjuer kommer att hållas i september.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-19
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/0619
Ansök här

Kontakt

Petronella Wacker, HR-specialist
031-7327074

Christoffer Lund, HR-specialist
031-7327023

Kristina Veress Hagmar, (Saco-S)
031-732 72 65

Denise Zetterström (ST)
031-732 73 10


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Göteborg