JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

En eller flera domstolshandläggare till Attunda tingsrätt

Ett betydelsefullt samhällsuppdrag
I rollen som domstolshandläggare erbjuds du varierade och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och intressant verksamhet. Vår tingsrätt kännetecknas av en inarbetad förbättringskultur, som bygger på ett väl utvecklat ledarskap och medarbetarskap. Detta kommer bl. a. till uttryck i ett gemensamt ansvarstagande för utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens. Vi visar varandra omtanke och ser domstolen som en helhet.

Som medarbetare hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling och utbildning som bl.a. leder till befogenhet att självständigt fatta beslut i mål och ärenden.

Arbetsuppgifter
Som domstolshandläggare ingår du i beredningsavdelningen vilken består av fyra enheter specialiserade på olika måltyper och ärenden. Du är en del av ett handläggarteam som självständigt ansvarar för en vass och kvalitativ beredning av mål och ärenden. Arbetet med att driva mål och ärenden mot ett avgörande sker i samverkan med domare och tingsnotarier på de dömande avdelningarna.

Arbetet är omväxlande och dina arbetsuppgifter består bland annat i att på eget ansvar ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka frister, planera rättegångsdagar, kalla till och föra protokoll vid förhandlingar samt expediera domar och beslut. Dagligen förekommer kontakter via telefon och mejl med parter, myndigheter och allmänhet.

Kvalifikationer
Du har fullgjord gymnasieutbildning med teoretisk inriktning och minst ett års erfarenhet av arbete inom administration eller service. Du är en van datoranvändare med mycket goda kunskaper i Microsoft Office. Du uttrycker dig väl i tal och i skrift på svenska och talar och förstår engelska. Övriga språkkunskaper, erfarenhet av handläggning inom offentlig sektor och relevant eftergymnasial utbildning t.ex. inom juridik, statsvetenskap eller kriminologi kan vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har lätt för att lära dig nya uppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Du ser till helheten och analyserar och löser problem. Du har en god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med dina kolleger och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Arbetet kräver att du har en god självinsikt och drar lärdom av erfarenheter från omgivningen. Du anpassar dig och är entusiastisk även under hög arbetsbelastning.

Välkommen med din ansökan senast den 24 februari 2019. Bifoga examensbevis eller annan dokumentation som styrker examen eller avslutad utbildning i din ansökan och ange löneanspråk.

Attunda tingsrätt tillämpar kompetensbaserad rekrytering, i processen ingår testförfarande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: snarast el. enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Arbetsgivarens referensnummer: TAA 2019/70
Ansök här

Kontakt

Simon Lundin, HR-specialist
08-56169526

Zeljka Masic, handläggarchef
08-56169607

Johanna Carlsson, handläggarchef
08-56169599

Fredrik Snällman, ST
08-561 696 92


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Attunda tingsrätt
Med ca 140 anställda är Attunda tingsrätt en av Sveriges största tingsrätter. Vi sitter i moderna fräscha lokaler vid Sollentuna station, ett stenkast från Sollentuna centrum och bara 15 minuter från centrala Stockholm. Tingsrätten befinner sig i ständig utveckling och år 2020 ska vår tillbyggnad, Sollentunas nya landmärke, Färgskrapan stå klar. Attunda tingsrätt kännetecknas av en inarbetad förbättringskultur. Vi har ett väl utvecklat ledarskap och medarbetarskap som kommer till uttryck bl. a. i ett gemensamt ansvarstagande för utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens. Attunda tingsrätt är en av Sveriges modernaste domstolar, vi strävar ständigt efter att ligga i framkant och har sedan den 1 april 2016 ett digitalt arbetssätt. Vi ser ett särskilt värde i att medarbetare har olika erfarenhet och bakgrund och vi visar varandra omtanke och ser domstolen som en helhet. Samverkan mellan medarbetare från alla funktioner är en naturlig del i arbetet. Vi har också roligt tillsammans, bland annat genom våra gemensamma friskvårdsaktiviteter.