JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Enheten för internationella relationer söker en kvalificerad jurist

Arbetsbeskrivning

Enhetens internationella verksamhet består dels av bidrag till freds- och säkerhetsfrämjande insatser, dels av utvecklingssamarbete med andra länder, dels av att samordna internationella studiebesök. Arbetet syftar främst till att bidra till uppbyggnad och utveckling av andra länders rättsväsenden, men också till att skapa positiva mervärden för verksamheten i Sverige. Sveriges Domstolar har i nuläget personal utsänd i Kosovo och Palestina på fredsfrämjande uppdrag samt bedrivs utvecklingssamarbetsprojekt med Albanien och Bosnien-Hercegovina.

Du kommer att arbeta i en liten grupp av internationella samordnare och administratörer som tillsammans ansvarar för att driva, utveckla, planera och följa upp Sveriges Domstolars biståndsfinansierade internationella verksamhet. Du ska bidra till att utveckla vår fredsfrämjande verksamhet och representera Domstolsverket i myndighetsnätverk på området. Du ska även kunna axla rollen som projektledare i utvecklingssamarbetet, vilket innebär att du ansvarar för att bedöma och utarbeta projektförslag, internationella överenskommelser, överenskommelser mellan myndigheter, årliga arbetsplaner, budgetar och rapporter. Du förväntas också bemanna och samordna aktiviteter samt ansvara för att rapporter och analyser från dessa skrivs och ges in. Du ska vidare samordna internationella studiebesök. Arbetet innebär nära kontakter med domstolar och övriga myndigheter i rättskedjan, Sida, Regeringskansliet etc. och medför resor både inom riket och utomlands. En inte oväsentlig del av arbetet bedrivs på engelska.


Kvalifikationer

Du ska ha juristexamen eller motsvarande och ha arbetat några år i Sveriges Domstolar. Du ska vara självgående och ha en dokumenterad förmåga att arbeta självständigt. Du ska vidare ha erfarenhet av arbete med internationell civil krishantering eller utvecklingssamarbete. Du ska också ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt ha en välutvecklad social och diplomatisk kompetens. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Du bör ha kunskap om FN:s och EU:s organisation och struktur samt god erfarenhet av samverkan mellan myndigheter. Du bör också ha genomgått projektledarutbildning eller ha erfarenhet av att leda arbete i projektform.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Sveriges Domstolars internationella biståndsfinansierade verksamhet eller om Du har ytterligare språkkunskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Vikariat är i 12 månader med möjlighet till eventuell förlängning

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-23
Arbetsgivarens referensnummer: 428-2017
Ansök här


Kontakt

Peter Stafverfeldt
Enhetschef
0701-91 67 90

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Placeringsort Stockholm

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten har sitt huvudkontor i Jönköping samt lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Sveriges Domstolar är en kunskapsintensiv organisation där avdelningen för kompetensutveckling och internationella relationer har till uppdrag att möta behoven av kompetensutveckling hos domstolarna och på Domstolsverket. Avdelningen har även till uppgift att initiera och samordna mycket av Sveriges Domstolars internationella verksamhet.

Avdelningens verksamhet är organiserad och fördelad på tre enheter. Inom Domstolsakademin erbjuder vi kompetensutveckling i juridik. På enheten för lärande erbjuder vi utbildningar inom en rad olika områden som t.ex. media, bemötande, säkerhet och ledarskap. På enheten för internationella relationer initieras och samordnas den internationella verksamheten.

Personalen består av kompetensutvecklare, internationella samordnare och administratörer. Nu söker vi en internationell samordnare till enheten för internationella relationer.