JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Erfaren domare som vill arbeta med framtidens juridik

Vill du ha ett utåtriktat juridiskt arbete med möjlighet att aktivt delta i det förändringsarbete som pågår inom Sveriges Domstolar?

Rättsenheten söker en driven och initiativrik medarbetare med intresse för att utveckla Sveriges Domstolar. Eftersom du kommer att jobba med delvis helt nya rättsliga frågor och analyser ser vi gärna att du är insatt i och har erfarenhet av digitalisering, IT-rätt och verksamhetsutveckling. Erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor är också meriterande.

Du som söker är välmeriterad och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är noggrann, har gott omdöme, bred juridisk kompetens och god verksamhetskunskap. Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta både självständigt och i projektform. Framförallt är du analytisk och har ett problemlösande förhållningssätt. Du ser möjligheter och trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi söker en rådman eller ett hovrättsråd alternativt en erfaren hovrättsassessor som i första hand ska ansvara för arbetet med de rättsliga frågor som aktualiseras i arbetet med digitalisering av mål- och ärendehanteringen.

Du kommer bland annat att vara delaktig i och hålla samman arbetet med att ta fram den nya hovrättsdomen i brottmål, i samarbete med lagstiftaren undanröja rättsliga hinder för ett digitaliserat arbetssätt samt i övrigt vara med i arbetet med att tillse att de lösningar som tas fram uppfyller de rättsliga krav som ställs. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att handlägga remisser, genomföra utredningsuppdrag, stötta domstolarna inför större lagändringar samt ta fram förslag på författningsändringar.

Uppdraget avser ett treårsförordnande.

  
Vilka är vi

Rättsenheten är en av fem enheter på Avdelningen för domstolsutveckling, som har som huvudsaklig uppgift att driva och stödja domstolarnas arbete med att utveckla kärnverksamheten. Rättsenheten har en central roll när det gäller att bevaka och utreda de rättsliga förutsättningarna för utvecklingsinsatser på domstolarna. Enheten har också till uppgift att i nära dialog med domstolarna initiera nödvändiga författningsförändringar samt ta fram föreskrifter till stöd för den dömande verksamheten. En annan viktig uppgift är att i samband med lagändringar analysera deras påverkan på arbetsformer och rutiner och ge domstolarna stöd i sådana frågor.

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-03
Arbetsgivarens referensnummer: 1339-2018
Ansök här

Kontakt

Charlotte Driving
036-155403

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domstolsverket