JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Expeditionsvakt Örebro tingsrätt

Arbetsbeskrivning

Som expeditionsvakt arbetar du på tingsrättens administrativa avdelning. Den administrativa avdelningen är en stödavdelning till de dömande avdelningarna och arbetar bland annat med ekonomi- och personalfrågor, arkiv, registratur och annat administrativt stöd. Administrativa avdelningen har också ansvar för säkerhetskontrollen och receptionen.

Dina viktigaste arbetsuppgifter blir att tillsammans med fyra andra expeditionsvakter upprätthålla ordningen på domstolen, både genom att stå i säker-hetskontrollen och ta emot besökare till domstolen men också genom att finnas tillhands i våra väntsalar. Du kommer också ha en hel del administrativa arbetsuppgifter och ta emot besökare i receptionen.

Alla våra expeditionsvakter är ordningsvakter och har du inte den utbildningen idag krävs att du genomgår den. Arbetet medför många kontakter och samverkan med andra myndigheter och organisationer, allmänhet och media. Arbetet kräver att du självständigt organiserar ditt arbete och har förmåga att prioritera. Det händer ibland att det blir stökigt på domstolen och du behöver också vara beredd på att ingripa enligt de befogenheter en ordningsavakt har.


Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete, där du aktivt bidrar till att uppnå våra verksamhetsmål. Du ska ha en utpräglad känsla för service och bemötande. Som person bör du ha ett stort engagemang för ditt arbete samt en vilja att bidra till ett gott arbetsklimat. Du kommer att företräda domstolen och måste kunna inge förtroende samt klara av olika personliga kontakter. Att arbeta efter struktur och att ha ett professionellt förhållningssätt är en självklarhet för dig.

Ett krav är att du har några års arbetslivserfarenhet. Du måste ha mycket goda kunskaper i svenska språket, mycket god datorvana och du ska ha lätt att samarbeta i grupp samt även kunna arbeta självständigt. Erfarenhet av administrativt arbete och arbete som ordningsvakt är meriterande. Fullgjord utbildning som ordningsvakt är meriterande.

Utbildningen till ordningsvakt sker på Polismyndigheten och för att antas får du ej finnas med i belastningsregistret.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och eftersom majoriteten av expeditionsvakterna idag är män ser vi gärna sökande som är kvinnor.

Ange löneanspråk i din ansökan.

Vi ser gärna att du kan tillträda snarast möjligt.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid

Antal platser: 1
Lön: Inom Sveriges Domstolar tillämpas individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Arbetsgivarens referensnummer: TOR 2017/207
Ansök här


Kontakt

Petra Skoglund
Administrativ chef
019-16 63 71
petra.skoglund@dom.se

Anders Strömvall
Expeditionsvakt ST
019- 16 63 78
anders.stromvall@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Örebro tingsrätt

Örebro tingsrätt är en allmän domstol och en av de större tingsrätterna i landet med hela Örebro län som domkrets. Örebro Tingsrätt är dessutom nationell specialdomstol för omvandling av livstidsstraff. Tingsrätten har ca 80 medarbetare som arbetar i centralt belägna lokaler. Domstolen handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser. Verksamheten är indelad i tre avdelningar, två dömande och en administrativ. Domstolen har fast säkerhetskontroll vilket innebär att alla besökare kontrolleras innan de får tillträde till våra förhandlingssalar.

Örebro Tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Medarbetarna samarbetar med varandra över yrkesroller och organisatoriska enheter och vi sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten.