JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Falu tingsrätt söker en rådman

Arbetsuppgifter

Falu tingsrätt sysslar till stor del med brottmål, men handlägger också en mängd juridiskt intressanta tvistemål. Den dömande verksamheten är koncentrerad på en enhet och domarna har till största delen blandade arbetsuppgifter.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning, bland annat inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuella lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-04
Arbetsgivarens referensnummer: 5-2018

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Lars-Erik Bergström
Lagman
023-482 01
070-234 82 01
lars-erik.bergstrom@dom.se

Kristina Bauer Nordström
Chefsadministratör
023-482 38
kristina.bauernordstrom@dom.se

Karin Hellmont (Saco-S)
Rådman
023-482 89
karin.hellmont@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som du önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna mejladresser) anges.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

OBS! Ansökningstiden har förlängts.


Läs mer »

Om Falu tingsrätt

Vid Falu tingsrätt arbetar omkring 50 personer, varav elva ordinarie domare. Tingsrätten svarar för rättskipningen i den södra hälften av Dalarnas län. Falu tingsrätt finns i moderna och ändamålsenliga lokaler på Kullen i centrala Falun och är samlokaliserad med Förvaltningsrätten i Falun som har ungefär lika många anställda som tingsrätten.

Falun är en mellanstor kommun som är belägen 22 mil från Stockholm. Här finns goda möjligheter till både friluftsliv och idrottsliga aktiviteter. Kommunen och Dalarna i övrigt erbjuder också en vacker natur, ett historiskt arv och ett stort utbud av kulturevenemang.