JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Jurist med erfarenhet av och intresse för migrationsrätt

Arbetsuppgifter

Som jurist arbetar du tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) med att bereda mål inför avgörande. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga

förhandlingar. Vi erbjuder dig ett viktigt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter.

Du kommer att arbeta på en av domstolens tre avdelningar som handlägger migrationsrättsliga mål.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och ett stort intresse för och goda kunskaper inom migrationsrätt. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt. Du är bekväm i en föredragningssituation där du muntligt framställer målet. Din analytiska förmåga är mycket god och du har lätt för att strukturera material och hitta kärnfrågan i ett ärende.

Du är ansvarfull i ditt arbete och du bidrar till en god stämning och ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter att du är drivande, engagerad och har ett mycket gott omdöme. Du har även en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar och vid korta tidsfrister. Du tycker om och har mycket lätt för att samarbeta samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Tidsbegränsad anställning under ett år

Antal platser: En eller flera
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-25
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/0227
Ansök här


Kontakt

Petronella Wacker
HR-specialist
031-732 70 74
petronella.wacker@dom.se

Kristina Veress Hagmar
Föredragande jurist, SACO-S
031-732 72 65

Denise Zetterström
Domstolshandläggare/ST
031 - 732 73 10


Övrigt

Du söker genom att registrera din meritförteckning och ditt personliga brev i systemet. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller post.

Vi använder oss av testning som en del i urvalsprocessen.

Vi är en arbetsplats som eftersträvar mångfald bland våra medarbetare.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största förvaltningsdomstolar med drygt 350 medarbetare. Målet för vår verksamhet är att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Domstolen har sex dömande avdelningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv samt enheten för service och säkerhet.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete?

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av Sveriges största domstolar. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra.

Förvaltningsrätten är centralt belägen med moderna och ljusa lokaler vid Heden i Göteborg.