JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande jurist

Arbetsuppgifter

Som föredragande jurist arbetar du tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) med att bereda mål inför avgörande. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga

förhandlingar. Vi erbjuder dig ett viktigt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter inom de rättsområden som är aktuella på den avdelning du ska arbeta på. Du ges också goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat interna utbildningar inom domstolen och Domstolsakademins kurser.

Du har dessutom möjlighet att delta i olika arbetsgrupper på domstolen för att utveckla verksamheten. Det kan också bli aktuellt att delta i remissarbete på domstolen.

Vilken avdelning du kommer att arbeta på planeras utifrån önskemål och verksamhetens behov.


Kvalifikationer

Du har juristexamen och bör vara notariemeriterad eller avsluta din

notarietjänstgöring senast juli 2018. Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och en mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Har du erfarenhet av de målområden vi arbetar med på domstolen kan det vara särskilt meriterande.

Du är ansvarfull i ditt arbete och du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann, engagerad och har ett mycket gott omdöme. Du har även en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning kan komma att tillämpas).
Omfattning: Heltid
Snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-25
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/0226
Ansök här


Kontakt

Petronella Wacker
HR-specialist
031-732 70 74
petronella.wacker@dom.se

Kristina Veress Hagmar
Föredragande jurist, SACO-S
031-732 72 65

Denise Zetterström
Domstolshandläggare/ST
031 - 732 73 10


Övrigt

Du söker genom att registrera din meritförteckning och ditt personliga brev i systemet. Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som föredragande jurist och vad just du vill bidra med. Ange också gärna om det är något speciellt rättsområde som intresserar dig lite extra.

Vi tar inte emot ansökningar via mail eller post.

Digitala tester kommer att ingå som en del i urvalsprocessen.

Är du notariemeriterad ber vi dig bifoga ditt notariebetyg.

Vi är en arbetsplats som eftersträvar mångfald bland våra medarbetare.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med drygt 350 medarbetare. Målet för vår verksamhet är att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete?

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra.

Domstolen har sex dömande avdelningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv samt enheten för service och säkerhet.

Förvaltningsrätten är centralt belägen med moderna och ljusa lokaler vid Heden i Göteborg.