JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande jurist

Arbetsbeskrivning

Du arbetar tillsammans med domstolens domare med att förbereda mål för avgörande. Det innebär att göra rättsutredningar, föredra och skriva förslag till domar och beslut och att delta som protokollförare vid muntliga förhandlingar. Anställningen innebär renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Som föredragande jurist har du möjlighet att specialisera dig inom ett eller flera områden och erbjuds goda möjligheter till individuell kompetensutveckling.

Förvaltningsrätten bedriver ett ständigt pågående kvalitets- och utvecklingsarbete. Det finns möjlighet för Dig att delta i det arbetet.


Kvalifikationer

Du ska helst vara jurist och notariemeriterad. Även utan juridisk examen kan Du ha fått relevanta kunskaper om de rättsområden som förvaltningsrätten arbetar med. Arbete med, och kunskaper om skatterätt är särskilt meriterande.

Du är självständig och resultatinriktad och har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Du har också lätt för att samarbeta. Förvaltningsrätten eftersträvar mångfald bland personalen både när det gäller kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ansökan, meritförteckning och löneanspråk skickas in till: Förvaltningsrätten i Jönköping Att: Ann-Charlotte Steen Box 2201 550 02 Jönköping eller enligt nedan.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning .


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-01-27
Arbetsgivarens referensnummer: FJO 2017/2

Ansök via epost till:
ann-charlotte.steen@dom.se

Kontakt

Birgitta Holmgren
Lagman
036-15 66 17
birgitta.holmgren@dom.se

Eva Johnsén
Föredragande jurist
036-15 66 26
eva.johnsen@dom.se

Anita Bredh
ST-ombud
036-15 66 10
anita.bredh@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Jönköping

Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som avgör tvister mellan enskilda och statliga eller kommunala myndigheter.

Förvaltningsrätten har drygt 55 anställda, cirka 45 jurister och ca tio domstolshandläggare. Verksamheten finns i en modern domstolsbyggnad vid Munksjön i Jönköping.

Förvaltningsrätten i Jönköping är en domstol som arbetar mycket med arbetsmiljö och organisationsfrågor. Målet är en domstol som ständigt arbetar med att utveckla arbetsformerna med renodlade yrkesroller i arbetslag och ökad specialisering. Vi har också fokus på ett kvalitetsarbete för att leva upp till de krav som medborgarna ställer på oss.