JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande jurist

Arbetsbeskrivning

Vi behöver förstärka vår beredningsorganisation och söker därför en eller flera föredragande jurister.

Som föredragande jurist hos oss har du en mycket viktig del i domstolens arbete. Du arbetar under eget ansvar med att bereda mål och skriva förslag till domar. Du gör rättsutredningar, föredrar mål inför rätten och för protokoll vid muntliga förhandlingar.

När du jobbar inom den dömande verksamheten på förvaltningsrätten har du möjlighet till både bredd och fördjupning inom många olika rättsområden. Arbetet ger dig som är jurist en bred erfarenhet eftersom vi handlägger så många olika måltyper. På domstolen finns möjligheter till utbyte och diskussioner med kunniga och kompetenta kolleger. Här finns också goda möjligheter att fördjupa sig och bli specialist på vissa frågor. Vi erbjuder alla medarbetare regelbunden kompetensutveckling utifrån verksamhetens och individens behov.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen eller motsvarande. Är du dessutom notarie-meriterad eller har erfarenhet från juridiskt arbete på domstol är det särskilt meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från socialförsäkrings- eller skatteområdet eller från andra myndigheter vars beslut avgörs vid förvaltningsrätten. Du ska ha god analytisk förmåga och kunna uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt. Du ska ha mycket god samarbetsförmåga, ett gott omdöme, vara kvalitetsmedveten, framåt och engagerad samt ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Förvaltningsrätten vill ta till vara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och eftersträvar också en jämn köns- och åldersfördelning.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-06-01

Antal platser: En eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-04-30
Arbetsgivarens referensnummer: A671362
Ansök här


Kontakt

Elisabeth Björk
Administrativ chef
013-25 11 72
elisabeth.bjork@dom.se

Stefka Bokmark (Saco-S)
Föredragande jurist
013-25 11 74
stefka.bokmark@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Linköping

Förvaltningsrätten i Linköping är en allmän förvaltningsdomstol. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. I förvaltningsrätten förekommer omkring 500 olika typer av mål. Vanliga mål är till exempel mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också tvångsmål i form av omhändertagande av unga och missbrukare samt psykiatrimål. Förvaltningsrätten i Linköping har ca 70 medarbetare och finns på Garnisonen i Linköping