JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande med skatteinriktning

Inledning

Vill du vara en avgörande kugge? Är du pusselbiten vi saknar?

Arbetet innebär

På Förvaltningsrätten i Falun handläggs utöver mål om inkomsttaxering, mervärdesskatt och arbetsgivaravgifter även mål om bl.a. tobaksskatt, energiskatt och alkoholskatt. Vi ser därför gärna att du är intresserad av olika skatterättsliga områden.

Förvaltningsrätten erbjuder ett kvalificerat juridiskt arbete som är omväxlande och utmanande. Arbetet som föredragande innebär bl.a. att du får göra rättsutredningar, skriva förslag till domar och beslut, muntligen föredra mål för avgörande samt föra protokoll vid muntliga förhandlingar. Arbetet som föredragande erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling både genom intern handledning i domstolen och genom ett omfattande externt kursutbud från Domstolsverket. Vi är angelägna om att medarbetarna utvecklas i sin juridiska roll.

Vi söker dig som

För att arbeta som föredragande inom skatt behöver du ha ett stort intresse för skatterätt, relevanta förkunskaper och tidigare erfarenhet av arbete med skattefrågor.
Vi vill att du har god analytisk förmåga och att du uttrycker dig mycket väl, framförallt skriftligt men också muntligt. Du har förmåga att arbeta noggrant och självständigt men kan också samarbeta med andra för att nå verksamhetens mål. Du är intresserad av juridik och vill utvecklas som jurist. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du bör ha juristexamen eller annan lämplig utbildningsbakgrund. Vi ser gärna att du är notariemeriterad eller har annan tidigare domstolserfarenhet.

Vilka är vi

Förvaltningsrätten i Falun är en mellanstor förvaltningsdomstol med en domkrets som omfattar Dalarnas och Gävleborgs län. Här tjänstgör drygt 50 personer bestående av domare, föredragande, notarier, domstolssekreterare och administrativ personal. Domstolen handlägger ett stort antal måltyper rörande tvister mellan den enskilde och det allmänna, dvs. stat, landsting och kommun. Det är fråga om bland annat socialförsäkringsmål, skattemål, mål om offentlig upphandling och tvångsingripanden mot person, biståndsmål enligt socialtjänstlagen och mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen. Vi arbetar i en modern domstolsbyggnad, som vi delar med Falu tingsrätt. Arbetet erbjuder generösa friskvårdsförmåner och flexibla arbetstider.

Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor, och vi strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade medarbetare och god arbetsmiljö. Vår arbetsplats präglas av ansvar, respekt och vänligt bemötande, och vi vill ta tillvara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar också en jämn köns- och åldersfördelning.

Övrigt

Lediga tjänster: en eller flera.

Provanställning kommer att tillämpas.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-26
Arbetsgivarens referensnummer: FFA 2018/17/3
Ansök här

Kontakt

Lennart Furufors, lagman
023-3830001

Monika Norberg, föredragande
023-3830045

Catharina Laestadius, saco-s
023-3830002


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Falun