JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande

Arbetsuppgifter

Som föredragande arbetar du med att göra rättsutredningar, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgörande samt föra protokoll vid muntliga förhandlingar.

Därutöver består arbetsuppgifterna i att bereda mål, ta ställning till såväl praktiska som processuella frågor samt ha kontakter med parter.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har juris kandidat/ juristexamen eller annan examen som bedöms likvärdig. Du ska även vara notariemeriterad eller ha fullgjord notariemeritering senast 30 april 2018 alternativt ha minst två års erfarenhet av annat motsvarande kvalificerat juridiskt arbete. Det är meriterande med erfarenhet av arbete på förvaltningsmyndighet, till exempel Försäkringskassan, Migrationsverket eller Skatteverket.

Vi söker dig med gott omdöme samt god skriftlig och muntlig framställningsförmåga. Du ska kunna organisera och planera ditt arbete under tidvis högt tempo. Viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga och god samarbetsförmåga.

Svenskt medborgarskap är enligt lag ett krav.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Antal platser: 10
Det kan bli aktuellt med ytterligare tjänster

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-04
Arbetsgivarens referensnummer: FST 2018/57
Ansök här


Kontakt

Michael Erliksson (kontaktperson för frågor om tjänsterna)
Chefsrådman
08-561 682 87

Sofia Lindbom (kontaktperson för frågor om processen)
HR-specialist
08-561 682 23

Amanda Elfström, Saco-S
08-561 683 04

Malin Munkestam, ST
08-561 680 99


Övrigt


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Stockholm

Förvaltningsrätten i Stockholm är landets största domstol. Domstolen har omkring 550 medarbetare och handlägger ungefär 500 olika måltyper. Stora målgrupper är migrationsmål, biståndsmål, socialförsäkringsmål, skattemål och mål om offentlig upphandling. Domstolen har en viktig samhällsuppgift att se till att medborgarna får en rättssäker och effektiv prövning av myndighetsbeslut. Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Domstolen verkar för en god kompetensutveckling för alla medarbetare. Verksamheten präglas av professionalism, ansvar och respekt. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.