JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande

Arbetsbeskrivning

Som föredragande arbetar du med att bereda mål, göra rättsutredningar, ta ställning till såväl praktiska som processuella frågor, ha kontakter med parter, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgörande samt föra protokoll vid muntliga förhandlingar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har juris kandidat/ juristexamen eller annan examen som bedöms likvärdig. Du ska även ha fullgjord notariemeritering eller ha minst två års motsvarande erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete. Det är meriterande med erfarenhet av arbete på förvaltningsmyndighet, till exempel Försäkringskassan, Migrationsverket eller Skatteverket.

Vi söker dig med gott omdöme samt god skriftlig och muntlig framställningsförmåga. Du ska kunna organisera och planera ditt arbete under tidvis högt tempo. Viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga och god samarbetsförmåga.

Svenskt medborgarskap är enligt lag ett krav.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Antal platser: 10
Det kan bli aktuellt med ytterligare tjänster

Lön: Ange gärna löneanspråk i ansökan. Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-30
Arbetsgivarens referensnummer: FST 2017/247
Ansök här


Kontakt

Maria Eka (kontaktperson för frågor om tjänsterna)
Chefsrådman
08-561 684 87

Ulrika Persson (kontaktperson för frågor om processen)
HR-specialist
08-561 68284

Amanda Elfström, Saco-S
08-561 683 04

Lena Andersson, ST
070-60 07 486


Övrigt


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Stockholm

Förvaltningsrätten i Stockholm är landets största domstol. Domstolen har omkring 550 medarbetare och handlägger ungefär 500 olika måltyper. Stora målgrupper är migrationsmål, biståndsmål, socialförsäkringsmål, skattemål och mål om offentlig upphandling. Domstolen har en viktig samhällsuppgift att se till att medborgarna får en rättssäker och effektiv prövning av myndighetsbeslut. Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Domstolen verkar för en god kompetensutveckling för alla medarbetare. Verksamheten präglas av professionalism, ansvar och respekt. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.